Haberler

Mezar-ı Şerif'te Almanya Başkonsolosluğuna Saldırı

I Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentinde Almanya Başkonsolosluğuna düzenlenen bombalı saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti.

MEZAR-I Afganistan'ın kuzeyindeki Mezar-ı Şerif kentinde Almanya Başkonsolosluğuna düzenlenen bombalı saldırıda 4 kişi hayatını kaybetti.

Yetkililer, bir saldırganın, gece saatlerinde bomba yüklü araçla kent merkezindeki konsolosluğun giriş kapısına yaklaşarak bombayı patlattığını bildirdi.

Patlamanın ardından diğer iki saldırganın konsolosluk binasına girdiğini aktaran yetkililer, çıkan çatışmada bir saldırganın etkisiz hale getirildiğini, bir saldırganın da içeride olabileceğinin tahmin edildiğini kaydetti.

Belh Devlet Hastanesinden yapılan açıklamada şu ana kadar 4 cesetle beraber 70 yaralının hastaneye getirildiği aktarılırken, yaralılardan bazılarının durumunun ağır olduğu öğrenildi.

Saldırının etkisiyle konsolosluk dış duvarı çöktü, bölgedeki onlarca araç da kullanılamaz hale geldi. Çok sayıda ev ve iş yerinin de camları kırıldı.

Saldırıyı üstlenen Taliban sözcüsü Zabihullah Mücahit ise saldırıyı Afganistan'ın kuzeyindeki Kunduz vilayetinde düzenlenen hava saldırılarına misilleme olarak düzenlediklerini iddia etti.

Kunduz'da yaklaşık bir hafta önce NATO birlikleri tarafından Taliban'a yönelik düzenlenen hava saldırısında 30'dan fazla sivil yaşamını yitirmişti.

Alman Konsolosluğunun bulunduğu bölgeye, kent yakınlarındaki NATO üssünden askeri birlikler gönderildiği belirtildi.

Kaynak: AA / Güncel

Afganistan Almanya Politika Güncel Haberler

Bahçeli'den AK Parti'yi küplere bindirecek ittifak çağrısı

Bahçeli'den AK Parti'yi küplere bindirecek ittifak çağrısı

Melih Gökçek 'Arsaları sattım' dedi, akıllara Bülent Arınç'ın 2015'teki sözleri geldi

Melih Gökçek "Arsaları sattım" dedi, akıllara Bülent Arınç'ın 2015'teki sözleri geldi

Coplu müdahale öncesi neler yaşandı? 2 polis memurunun başını yakan olaydan yeni görüntüler

Coplu müdahale öncesi neler yaşandı? 2 polis memurunun başını yakan olaydan yeni görüntüler

Bakmadan Geçme

Dallas Mavericks Boston Celtics NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 13 Haziran Basketbol NBA CANLI İZLE! BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 12-13 Haziran 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 11-12 Haziran 2024 Konya su kesintisi listesi! Survivor Final oyununu kim kazandı? 12 Haziran Çarşamba Survivor 3. finalist kim 2024? Survivor Final oyununu kim kazandı? 12 Haziran Çarşamba Survivor ilk finalist kim 2024? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 12-13 Haziran 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor (YARI FİNAL) CANLI izle! 12 Haziran Çarşamba TV8 Survivor HD izleme linki var mı? İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 12-13 Haziran 2024 İzmir su kesintisi listesi! Hababam Sınıfı Tatilde oyuncuları kimler? Hababam Sınıfı Tatilde konusu nedir? Hababam Sınıfı Tatilde ne zaman çekildi? Hababam Sınıfı Tatilde ne zaman, nerede çekildi? Hep Yek 4: Bela Okuma Altan filmi oyuncuları kim, konusu ne? Hep Yek 4: Bela Okuma Altan filmi ne zaman, nerede çekildi? 14 yaşındaki erkek çocuğuna cinsel istismar! Olay ne, nerede oldu? Şahıslar tutuklandı mı? 2024 Üniversite tercihleri ne zaman yapılacak? YKS tercih kılavuzu 2024 ne zaman yayınlanacak? Gabriel Paulista saat kaçta İstanbul'a gelecek? Beşiktaş ile anlaşan Paulista ne zaman geliyor? Hz Yasuo neden hapse girdi? Mustafa Yavuz neden cezaevine girdi, sebebi ne?
Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast, adliyeden tespih sallayarak çıktı

Dink cinayetinin tetikçisi Ogün Samast, adliyeden tespih sallayarak çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title