Haberler

Mesleki Eğitim ve İstihdam Eğilimini Belirleme Çalıştayı

Bilecik'te, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Mesleki Eğitim ve İstihdam Eğilimini Belirleme Çalıştayı başladı.

Bilecik'te, İl Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde Mesleki Eğitim ve İstihdam Eğilimini Belirleme Çalıştayı başladı.

Vali Süleyman Elban, Şeyh Edebali Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen çalıştayda, Bilecik'in eğitim kurumları açısından da sanayi kuruluşları açısından da yeterli zenginliğe sahip olduğunu belirtti.

Sanayi sektörünün, kalifiyeli eleman eksikliğini her platformda dile getirdiğini ifade eden Elban, şunları söyledi:

"Okul ve eğitim verdiğimiz öğrenci açısından eksikliğimiz yok, fazlalığımız var. Herkesin aradığı nitelikli, meslek sahibi insan ihtiyacı var. Sadece nitelikli ve meslek sahibi insan ihtiyacı da yeterli değil, aynı zamanda oradaki özellikle faaliyet gösteren o sektörün ihtiyacı olan nitelikte ve meslekte insan ihtiyacımız var. Dolayısıyla da bir yerde okul planlaması yada okulla ilgili meslek planlaması yaparken genel her yerde kullanılabilecek nitelikte eleman değil, orada özelde o sektörün ihtiyacı olan insan planlamasını iyi yapmamız mecburiyetimiz var. Çalıştayı, görüş ve önerileri almak ve tespit etmek için düzenliyoruz."

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğü Kalite ve Geliştirme Daire Başkanı Mehmet Salih Canbal da mesleki ve teknik eğitimde yapılan değişiklikler hakkında bilgi vererek, "Yeni uygulamayla lise öğrencisi, öğrenci yıllarında hem mesleğini öğrenecek hem de maaş almaya başlayacak. Bütün işletmelerle yapılan sözleşmelerde bu geçerli. Mesleki ve teknik eğitim alanında 1 milyon 700 bin öğrencimiz var. Mesleki Eğitim Merkezlerimizin zorunlu eğitim kapsamına alınmasıyla hem sanayinin hem esnafın hem de öğrencilerimiz için ciddi bir imkan olacak." dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş da ülkenin sürdürülebilir ekonomik ve sosyal gelişmesini sağlayabilmesi noktasında nitelikli insan gücü ihtiyacının karşılanması için mesleki ve teknik eğitim kalitesinin artırılmasının büyük önem taşıdığını söyledi.

Bilecik'te iki gün sürecek çalıştayın ilk gün oturumlarında, Bilecik Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mikail Ateş, Bozüyük Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Buğra Levent ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Süleyman Kıral, başarı hikayelerini anlattı.

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü Süleyman Elban Şeyh Edebali Bilecik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title