Haberler

Mercedes'te Çalışan Türk İşçilere 'İş Kanunu' Semineri

Alman Sendikalar Birliği (DGB) tarafından Almanya'nın Bremen kentinde Bremen Mercedes fabrikasında çalışan Türk çalışanlara iş kanununa yönelik seminer verildi.

Alman Sendikalar Birliği (DGB) tarafından Almanya'nın Bremen kentinde Bremen Mercedes fabrikasında çalışan Türk çalışanlara iş kanununa yönelik seminer verildi. Sendika temsilcisi İbrahim Akbal ile Adem Çatal tarafından organize edilen seminere konuşmacı olarak Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) Çorum Milletvekili Salim Uslu katıldı. Genelde Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) milletvekillerinin katıldığı seminere ilk kez bir AKP'li milletvekili katılarak bir geleneğe son verdi. USLU YENİ ANAYASA AZ VE ÖZ OLMALIDIR Bremen'nin Hemelingen semtindeki Bürgerhaus'da organize edilen seminerde konuşan AK Parti Milletvekili Salim Uslu, katılımcılara Türkiye'deki siyasi ve sosyal gelişmelerle ilgili bilgi verdi. Türkiye'nin yeni bir anayasaya ihtiyacı olduğunu dile getiren Uslu, " Türkiye'nin uzlaştığı, istikrarı getirecek, huzuru sağlayacak yeni bir anayasaya ihtiyacı var. Bu anayasa az ve öz olmalıdır" dedi. Türkiye'de kayıt dışı üretim ve işçi çalıştırma oranının her geçen yıl düştüğünü, bunun da ekonomiye canlılık kazandırdığını anlatan Uslu, " Türkiye'de önceden kayıt dışı çalışma ve üretim oranı yüzde 65 civarlarındaydı. Bu oran şu anda yüzde 30'lara kadar düştü. Türkiye'nin temel sorunu kayıt dışı üretim, kayıt dışı işçi çalıştırmak ve kayıt dış siyasetti" diye konuştu.

Bir süre önce ülke gündemini meşgul eden Türkiye Büyük Millet Meclisinden kaldırılan Atatürk'ün üniformalı resmiyle ilgi de açıklama yapan Salim Uslu, "Ben Atatürk'e karşı değilim. Ama sivil bir mecliste üniformalı bir resme karşıyım" diye konuştu. MERCEDES İŞÇİ ALACAK DGB ve Mercedes işçi temsilcisi İbrahim Akbal, Mercedes'in altın dönemini yaşadığını dile getirdi. Mercedes'in gelecek yıl Bremen'de 430 bin araç üretmeyi planladığını vurgulayan Akbal, "Bremen'de gelecek yıl 430 bin araç üretilmesi planlanıyor. Bu nedenle yeni çalışma planı yapılıyor. Biz sendika olarak işverenle görüşme halindeyiz. Biz yeni işçi alımı yapılması yönünde baskı kuruyoruz. Önümüzdeki aylarda yeni işçi alımı olabilir" dedi.

Cuma gününe kadar devam edecek olan seminerin ikinci konuğu ise CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş olacak. Yarkadaş Cuma günü yapılacak seminere katılacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Salim Uslu Mercedes Almanya Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title