Haberler

Meram'da kurbanlık satışları için tahsis işlemleri başladı

Güncelleme:

Meram Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'ne yapılacak başvurular sonucunda tahsisler müracaat sırasına göre belirlenecek.

Meram'da, Kurban Bayramı hazırlıkları hız kazandı. Kurban Bayramı'nın tüm ilçede rahat ve huzur içinde geçirilebilmesi amacıyla aylar öncesi başlayan hazırlıklar çerçevesinde satış yeri tahsis işlemleri için başvurular başladı. Meram Belediyesi hizmet binasında bulunan Zabıta Müdürlüğü'nde gerçekleştirilen müracatlarda satış yapmak isteyen esnaflar başvurularını nüfus cüzdanı ile gerçekleştirebiliyorlar. Tahsislerin başladığı ilk günde müracaatlarda yoğunluk yaşandı. 13 Temmuz Salı günü başlayacak satışlar için yer tahsisleri geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi bu yıl da kura ile değil müracaat sırasına göre belirlenecek.

ÇOMAKLI KURBAN SATIŞ YERİ DIŞINDA KURBANLIK HAYVAN SATIŞINA İZİN VERİLMEYECEK

Meram Belediyesi, vatandaşların sağlıklı ve düzenli bir şekilde kurban alış-verişlerini yapmalarını sağlayabilmek amacıyla Çomaklı Mahallesi Bahçelievler Caddesi üzerinde bulunan Kurban Satış Yeri'nde sürdürdüğü çalışmalarda da sona yaklaştı.Meram Belediyesi Veterinerlik Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada 2021 yılı Kurban Bayramı için de bu alanın dışında kurbanlık hayvan satışına izin verilmeyeceği bildirildi. Açıklamada ayrıca; "Satış amacıyla getirilen hayvanların sevk belgeleri, kulak küpeleri ve pasaportlarının bulunması, dişi hayvanların, serbest veteriner hekimlerden alınmış damızlık değeri taşımadığına dair Veteriner Hekim Raporu'nu giriş esnasında görevlilere göstermeleri gerekmektedir. Kurban satış yerinde kontrol amacıyla 24 saat hizmet veren Veteriner Hekimler görevlendirilmiştir. Vatandaşlarımız kurban alırken kurbanlık hayvanları ücretsiz olarak, görevli veteriner hekimlere muayene yaptırabileceklerdir" görüşlerine yer verildi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Zabıta Müdürlüğü Meram Belediyesi Kurban Bayramı Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emlak Konut THY kura sonuçları açıklandı mı, ne zaman belli olacak? 2024 THY Emlak Konut kura çekilişi sorgulama! 1 Mayıs Çarşamba EFT-HAVALE işlemi yapılır mı? 1 Mayıs'ta FAST ile para gönderilir mi? 1 MAYIS İSTANBUL VAPUR SEFERLERİ | 1 Mayıs vapur seferleri iptal mi, vapurlar çalışıyor mu? Hangi vapur hatları iptal edildi? Bahar 11. bölüm izle! Bahar dizisi yeni bölüm tek parça izle! Bahar dizisi son bölüm neler oldu? 1 MAYIS TOPLU TAŞIMA ÜCRETSİZ Mİ? 1 Mayıs'ta otobüsler, Marmaray, vapurlar, tramvay bedava mı? 1 MAYIS BANKALAR TATİL Mİ? 1 Mayıs Çarşamba bankalar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs İşçi Bayramı'nda bankalar çalışıyor mu? 1 Mayıs AVM'ler ve marketler açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs'ta AVM'ler ve marketlerin çalışma saatleri 2024! Resmi Gazete bugün (1 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! 1 MAYIS İŞÇİ BAYRAMI MESAJLARI 2024! 1 Mayıs sözleri neler? 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü sözleri! Anlamlı, kısa ve yeni 1 Mayıs mesajları... Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title