Haberler

Rusya Başbakanı Medvedev: Türkiye'ye Savaş İlan Edebilirdik

Güncelleme:

Medvedev, Rus uçağının vurulmasının savaş ilanı için yeterli neden olduğunu söyleyerek, "Savaş ilan etmemiz için yeterli neden vardı. Ama biz bu adımı atmadık" dedi.

Sınır ihlali yapan uyarılara yanıt vermeyen Rus uçağının vurulmasının ardından Türkiye ile Rusya arasındaki gerilim sürüyor. Rusya Başbakanı Medvedev'den yeni açıklamalar geldi.

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev, "Türkiye konusunda charter seferlerinin durdurulması yaptırım değil, devletimizin kendisini korumak için verdiği bir tepkidir. Uçağımızın düşürülmesine benzer bir durum, 20. yüzyılda yaşansaydı savaş çıkardı. Çünkü bu, yabancı bir ülkeye doğrudan saldırıdır" dedi.

"OLABİLECEK EN KÖTÜ ŞEY SAVAŞ"

Rus basınının haberine göre Medvedev şöyle devam etti: Tabii ki günümüz koşullarında savaş, olabilecek en kötü şeydir. Bu nedenle Türkiye'nin bu yaptığına simetrik yanıt verilmemesi kararı alındı. Türkiye, uçağımızı düşürerek uluslararası hukukun tüm kuralarını ihlal etti ve 'saldırı eyleminde' bulundu. Casus belli durumu yarattı, yani savaş başlatılmasına temel oluşturdu. Rusya yönetimi ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise bu yolu seçmedi. Ama Türkiye'ye bunun bedelini ödeyeceğini göstermek zorundaydık. Bu nedenle vatandaşlarımızın güvenliği için böyle bir karar aldık.


Türkiye ve Mısır'a uçuşların durdurulması, Rusya'nın 'kötü niyeti' değildir. Bu konu ülkemizin güvenliğiyle ilgili bir meseledir. Mısır'da (yolcu uçağımıza) terör saldırısı düzenlendi. Bu saldırının tekrarlanması ihtimal dahilinde. Bu nedenle hem Mısırlı ortaklarımız hem de halkımız için hoş olmasa da vatandaşlarımızın güvenliğini sağlamak amacıyla uçak seferlerinin durdurulması kararını aldık."

TÜRKİYE'YE YAPTIRIMLAR

Medvedev şöyle devam etti: Türkiye'ye getirdiğimiz ambargolar Rusya'daki gıda fiyatlarını etkileyecek ancak bunun ölümcül sonuçları olmayacak. Türkiye'ye yönelik yaptırımlar enflasyon oranına belki yüzde 0.2 ila 0.5 puan ekler. Gıda fiyatlarını izleyeceğiz.

SAVUNMA HARCAMALARINI KISMAYACAĞIZ

Medvedev savunma bütçelerini kısmayacaklarını belirtti, "Savunma bütçemizle ilgili planları yerine getirmeye devam edeceğiz. Ordunun 2020'ye kadar yeniden silahlandırılması planını yerine getireceğiz. Savunma harcamalarını ihmal edemeyiz. Savunma harcamalarının artırılmasına yönelik aldığımız kararın doğru olduğunu düşünüyoruz. 'Normal' bir ordumuz olmazsa, ülkemiz de olmaz" diye konuştu.

Kaynak: Haberler.com / Güncel

Rusya Federasyonu Türkiye Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? Lilak ne zaman işlem görecek? Hukuk Mesleklerine Giriş Sınavı ne zaman 2024? En az atama yapılacak branşlar! Öğretmen atamalarında en az hangi branşlar atanacak? Temmuz'da asgari ücrete zam var mı? 2024 Temmuz ayında asgari ücrete zam gelecek mi, artacak mı? 8 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 8 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Aziz Yıldırım aday mı? Fenerbahçe başkanlığına Aziz Yıldırım aday olacak mı? 8 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 8 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 8 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 8 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 8 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı! Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 8 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 8 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 8 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500

Yorumlar (247)

teksas:

akp hükümetinden bir cacık olmaz hepsi vatan haini

23
46
yanıtYanıtla
Asy:

Teksas sen nerde kaliyon senin gibi hainler türkiyede istemiyoruz hep hainler yüzünde memleket kalkinamiyor

yanıt0
yanıt0
Batman Mobil-ANDROID:

sağol putin bizimkiler den daha iyisin.

3
55
yanıtYanıtla
murat üçler:

O zaman Çin ve ABD de size savaş ilan ederdi ve Rısya bir güzel bölünür. Göç ettirdğiniz Krımlılar Kırıma gelir ve yerleşirler Kırım tam bağımsız bir devlet olur. Daüğıstan tam özgür olur diğer tüm e6ynik yapılar özgürlüğüne kavuşurdu. Aptal Medvedev

51
0
yanıtYanıtla
Kandırılmayan:

Türkiyeyi bu duruma getirenler utansın. Tayyip ne yaptığını kendisi biliyor mu acaba. Sürekli kandırılan iyi niyeti kötüye kullanılan birisi. Yeter artık kullanılma be kardeşim.

5
41
yanıtYanıtla
TÜRK_ASKERI.:

GEBERMEYEMI GELECEKTINIZ

40
6
yanıtYanıtla
kurgan babanız:

savaş ilan etmemesinin tek neden;uçaklar kendine doğru gelen füzeyi kuyruğuna gelene dek fark edemedi. bu korku onlara yetti. türkiye ne yaptı diye.

41
1
yanıtYanıtla
Gurbetli:

Lan rusya uluslararası antlaşma da bir ülkenin hava sahasına savaş uçağıyla girilecek diye birşey var mı Türkiye nin egemenliğini ihlal et ondan sonra yüzsüzce çık konuş siz Türkmenleri katledip suriyeden olmazsanız biz sizi oralardan çıkaracağız....

37
1
yanıtYanıtla
OSMANLI TORUNU:

YAW KEŞKE O ADIMI ATSAYDINIZ AMA ASKERLERİNİZİ GÖNDERİRKEN TABUTLARINIDA GÖNDERİN BİDE BİZİ TABUT ALAMAK ZORUNDA BIRAKMAYIN

33
4
yanıtYanıtla
Kara Fatma:

Türk Kara Kuvvetlerinin Kuruluş yılı: Milattan önce 209 yılı. Yani 7 ceddi cephede geçen bir ülkeye savaş açmak Güven Özveri Tecrübe ister. Anlayan anlamıştır.

29
8
yanıtYanıtla
Tüm 247 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title