Haberler

"MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürü Derhal İstifa Etmelidir"

Güncelleme:

Türkiye Kamu Sen ve Türk Eğitim Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hikmet Çolak'ın derhal istifa etmesini istedi.

Türkiye Kamu-Sen ve Türk Eğitim-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hikmet Çolak'ın derhal istifa etmesini istedi.

Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan Koncuk, Milli Eğitim Bakanlığı il içi atama ve yer değiştirme işlemlerini eline yüzüne bulaştırdığını, Milli Eğitim Bakanlığı'nın ilgili biriminin bugüne kadar kötü ve beceriksizce yönetilmediğini belirterek, "Milli Eğitim Bakanlığı İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü ve Genel Müdür Hikmet Çolak, bu işin adamı olmadığını çok net ortaya koymuştur. 81 ilden 37'si boş normları ilan ederken, 44 ilde boş normlar ilan edilmemiş, öğretmenler yazı tura atarcasına kulaktan duyma, sağlıksız bilgilerle okul tercihlerini yapmak zorunda kalmışlardır. 37 ilin boş kadroları ilan edip, 44'ünün ilan etmemesi, MEB'in ne kadar kötü yönetildiğinin en açık delilidir. MEB İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü ve Genel Müdür Hikmet Çolak, ülke genelinde uygulama birliği sağlayamayarak, 44 ildeki öğretmenlerin sağlıksız tercih yapmasının sorumlusu olmuştur" dedi.

Türkiye'nin eyalet sistemi ile yönetilen bir ülke olmadığını ve merkezi yönetim esas alınan bir ülkede 37 ilde başka, 44 ilde başka uygulamalar oluyorsa birilerinin bunun sorumluluğunu taşıması gerektiğini ifade eden Koncuk, şunları kaydetti:

"O da İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hikmet Çolak'tır. 3 yıldır yer değişiklik hakkını kullanmak isteyen, ancak boş kadrolar ilan edilmediği için istemediği bir okula gitmek zorunda kalan veya herhangi bir okula yer değiştiremeyen öğretmenin ne suçu bulunmaktadır? 37 ilde boş kadroların ilan edilerek, 44 ilde, tabiri caizse körlemesine yapılan tercihler sebebiyle mağdur edilen öğretmenlerin 3 yıllık umutlarını suya düşüren İnsan Kaynakları Genel Müdürlüğü ve Genel Müdür Hikmet Çolak bu atama ve yer değiştirme dönemini birçok öğretmen yönünden kayıp dönem haline getirmiştir. Süreci yönetemeyen, ihtimal problemleri öngöremeyen, kılavuzu anlaşılmaz haksızlıklarla yayınlayan, kılavuzla ilgili anlaşılmaz ifadeleri açıklamaya bile yanaşmayan, uygulama birliğini sağlayamayarak, 44 ilde öğretmenlerin mağdur olmasını seyreden Genel Müdür Hikmet Çolak derhal istifa etmelidir."

Türk Eğitim-Sen olarak Hikmet Çolak'ın bundan sonra yapacağı hiçbir çalışmasına güven duymayacaklarını ve bu düşüncenin sadece sendikalarının değil, tüm öğretmenlerin kanaati olduğunu belirten Koncuk, "Milli Eğitim Bakanlığı gibi 820 bin personeli bulunan dev bir bakanlığın insan kaynakları genel müdürünün problem üreten değil, problem çözen ve personelin haklarını gözeten birisi olması beklenir. Ancak Hikmet Çolak bu beklentilerin çok uzağında bir yönetici olduğunu il içi atama ve yer değiştirme döneminde çok açık olarak göstermiştir. Bütün bu sebeplerle İnsan kaynakları Genel Müdürlüğü'ne bu işleri bilen, personeli düşünen tecrübeli bir eğitimcinin atanmasının ve Genel Müdür Hikmet Çolak'ın derhal bu görevden istifa etmesinin hem Milli Eğitim Bakanlığı hem tüm eğitim çalışanlarının hem de kendisinin hayrına olacağına inanıyoruz" dedi. - ANKARA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İsmail Koncuk Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title