Haberler

MAZLUMDER, İsrail'in Gazze'ye saldırılarını protesto etti -

MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, İsrail'in Gazze'ye yaptığı her saldırının insanlık haysiyetine yapılmış bir saldırı olduğunu söyledi.

MAZLUMDER Genel Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, İsrail'in Gazze'ye yaptığı her saldırının insanlık haysiyetine yapılmış bir saldırı olduğunu söyledi.

MAZLUMDER tarafından, İsrail'in Gazze'ye düzenlediği saldırıları protesto etmek için bu ülkenin Ankara Büyükelçiliği yakınında iftar sofrası kuruldu. İftar sofralarında oruçlarını açan çok sayıda protestocu, daha sonra "Katil İsrail Filistin'den defol", "Ankara'dan Gazze'ye direnişe bin selam", "Katil Amerika Ortadoğu'dan defol" gibi sloganlar atarak İsrail'i protesto etti.

Genel Başkan Ahmet Faruk Ünsal, yaptığı açıklamada, "Her ramazan ayında olduğu gibi bugün de bir İsrail klasiğiyle karşı karşıya olunduğunu ve Gazze topraklarına siyonist işgalci tarafından beş gündür büyük bir saldırı düzenlendiğini" söyledi. Bu saldırıda sivil yerleşim yerleri, okullar, camiler, hastanelerin hedef alındığını, kadınlar, çocuklar ve gençlerin acımasızca katledildiğini belirten Ünsal, "Ama dünya maalesef sessiz. Sessiz olmanın ötesinde adeta siyonist işgalcinin bu suçlarını teşvik edercesine İngiltere'den Amerika'dan cesaretlendirici açıklamalar geliyor. İsrail'in nefsi müdafa yaptığına dair onu teşvik eden açıklamalar geliyor" dedi.

"1917'de Filistin topraklarında işgal başladığından bu yana Filistinlilerin bu işgalin sona erdirilmesi için yaptığı her eylemin aslında bir meşru müdafa" olduğunu vurgulayan Ünsal, şöyle konuştu:

"Gazze, insanlık adına onurun, izzetin, haysiyetin nöbetinin tutulduğu topraklardır. Gazze'ye yapılan her saldırı, insanlık haysiyetine yapılan saldırıdır, o yüzden biz bu saldırıya karşı Ankara'daki duyarlı insanlar olarak sessiz kalmamak adına ve Gazze'deki direnişçi dostlarımıza biraz olsun moral vermek adına buraya geldik ve tarihi sorumluluğumuzun gereğini yerine getiriyoruz. Diyoruz ki Gazze yalnız değildir, Filistin yalnız değildir, Gazze'ye yaptığınız her saldırı bize yaptığınız saldırıdır, orada öldürdüğünüz her Filistinli Anadolu'nun evlatlarından biridir kendimizden ayırmıyoruz."

Ünsal, "Dünyaya demokrasi ve insan hakları satarak prestij elde eden batılı güçlerin bu işgalcinin suçlarını meşrulaştırdığını, teşvik ettiğini" dile getirerek, bu suçların sorumluları hukuk önüne çıkartıldığı zaman "Onların arkasındaki Amerika'nın da İngiltere'nin ve Fransa'nın da bugün bu siyasetini yönetenlerin mutlaka yargı önüne çıkartılacağını" ifade etti. Ünsal, "Bediüzzaman Said Nursi'nin sözüyle basın açıklamasına son veriyorum, zalimler için yaşasın cehennem'" dedi.

Başkent Kadın Platformu Dönem Başkanı Nesrin Semiz de İsrail bu saldırılar için cesareti nereden alıyorsa o cesaretin yollarının kesilmesi gerektiğini söyledi. Semiz, "Yüreğimiz acıyor, orada yardımların geçeceği tüneller bile bombalandı ve zarar gördü. Allah oradaki kardeşlerimize yardımcı olsun, tüm Müslüman alemi de kendisini hesaba çekip yapması gerekini yapsın" diye konuştu.

-İsrail'in Gazze'ye saldırıları

-MAZLUMDER Genel Başkanı Ünsal

Kaynak: AA / Güncel

Ahmet Faruk Ünsal Filistin İsrail Gazze Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title