Haberler

Mavigöl'ü bu sezon 120 bini aşkın kişi ziyaret etti

Güncelleme:

Giresun'daki Göksu Deresi'nde büyüklü küçüklü dört gölden oluşan Mavigöl'ü bu sezon 120 binin üzerinde kişi gezdi.

Dereli ilçesinde Kuzalan Tabiat Parkı'nda Göksu deresi içinde yer alan Mavigöl, kireç taşları ve sodalı suyun etkisiyle turkuaz renkte akıyor.

Giresun merkeze 45 kilometre mesafedeki Mavigöl, Karadeniz ve İç Anadolu bağlantısının sağlandığı Giresun- Şebinkarahisar kara yolu güzergahında bulunuyor.

Doğal güzelliğiyle ziyaretçilerini hayran bırakan Mavigöl, kente gelen yerli ve yabancı turistlerin ziyaret ettiği yerlerin başında geliyor.

Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Giresun Şube Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre Mavigöl'ü bu sezon ziyaret edenlerin sayısı 120 bini geçti. Yıl sonuna kadar Mavigöl'ü 150 bin civarında kişinin ziyaret etmesi bekleniyor.

Öte yandan Mavigöl'ün cazibesinin daha da artırılması için göl boyunca devam eden yürüyüş yolu, restoran ve otopark çalışması yürütülüyor.

Çalışmaların yıl sonuna kadar tamamlanması planlanıyor.

Afyonkarahisar'dan gelen Osman Gazişanlı, AA muhabirine, Karadeniz gezisi kapsamında ailesiyle Mavigöl'ü ziyaret ettiğini söyledi.

Mavigöl'ün tahmin ettiğinden daha güzel olduğunu dile getiren Gazişanlı, "Büyüleyici bir güzelliği var, arkadaşlarım anlatmıştı inanmamıştım, gelince böyle bir güzellikle karşılaştım. Mavigöl'ün bu kadar güzel olduğunu bilmiyordum. Buraya gelmeden önce Giresun'u sadece fındık yetişen bir yer sanıyordum ama bu güzellik karşısında düşüncelerim baştan sona değişti." dedi.

Giresun'un Alucra ilçesinden gelen Birol Karasakal ise ilk kez Mavigöl'ü ziyaret ettiğini belirterek, "Doğa harikası bir yer, yeşil, mavi ve suyun birleşimi var. Allah bu renklerin tamamını buraya birlikte vermiş, Biz de buradan faydalanmak için gezmeye geldik, çok memnun kaldık, herkese tavsiye ederiz. İnsanın huzur bulduğu bir yer." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Güncel

Şebinkarahisar Karadeniz Giresun Göksu Haberler

Bakmadan Geçme

Survivor kim kazandı? 28 Mart Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? Survivor kim elendi? 28 Mart Perşembe Survivor'da kim elendi? İnci Taneleri CANLI izle! 28 Mart İnci Taneleri 11. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! Talip Aşık kimdir? Zafer Partisi Hatay- Hassa Belediye Başkan adayı Talip Aşık kaç yaşında, nereli? Cemil Kurt kimdir? CHP Manisa Selendi Belediye Başkan Adayı Cemil Kurt Kaç yaşında, nereli? Tahsin Akdeniz kimdir? CHP Manisa Sarıgöl Belediye Başkan Adayı Tahsin Akdeniz Kaç yaşında, nereli? Mehmet Kavallı kimdir? Zafer Partisi Hatay- Erzin Belediye Başkan adayı Mehmet Kavallı kaç yaşında, nereli? Kazım Yalçın kimdir? Zafer Partisi Hatay- Dörtyol Belediye Başkan adayı Kazım Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhittin Tamer Özdemir kimdir? Zafer Partisi Hatay- Belen Belediye Başkan adayı Muhittin Tamer Özdemir kaç yaşında, nereli? Mehmet Burak Gürbüz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Arsuz Belediye Başkan adayı Mehmet Burak Gürbüz kaç yaşında, nereli? Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title