Haberler

Marmaris "Bugün Biz Yarın Siz" Diyerek Organ Bağışına Dikkat Çektiler

Akdeniz Böbrek Hastaları ve Organ Nakli Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin (AKBÖHONDER) organ bağışının önemine dikkat çekmek için "Bugün biz yarın siz" sloganıyla başlattığı kampanya kapsamındaki 61'inci durağı Muğla'nın Marmaris İlçesi oldu.

Akdeniz Böbrek Hastaları ve Organ Nakli Sosyal Yardımlaşma Derneği'nin (AKBÖHONDER) organ bağışının önemine dikkat çekmek için "Bugün biz yarın siz" sloganıyla başlattığı kampanya kapsamındaki 61'inci durağı Muğla'nın Marmaris İlçesi oldu.

Türkiye'deki ilk tam yüz nakli yapılan kişi olan Uğur Acar (22) ile dördüncü yüz nakli gerçekleştirilen Turan Çolak'ın (37) da aralarında bulunduğu AKBÖHONDER üyesi 51 kişi, ilçedeki dernek üyeleriyle biraraya gelip, görüş alışverişinde bulundu. Daha sonra sahilde yürüyüş yapan dernek üyeleri organ bağışına dikkat çekip, farkındalık yaratmaya çalıştı. Dernek üyeleri akşam ise bir restoranda toplandı. Yemekte konuşan, kendisi de 36 yıl önce böbrek nakli olan AKBÖHONDER'in kurucu başkanı Mehmet Şahan, "Yılsonuna kadar 81 ilimizi ziyaret edip, organ bağışının önemine dikkat çekmek istiyoruz. Ülkemizde 80 bin böbrek hastası mevcut, 5 bin kişi böbrek nakli bekliyor. Şu ana kadar 60 ili ziyaret edip, hastalarımızla gönül köprüsü oluşturduk. Medya mensuplarından da organ bağışına dikkat çekmek için destek bekliyoruz" dedi.

Türkiye'de ilk tam yüz nakilli gerçekleştirilen kişi olan Uğur Acar da organ bağışının önemine dikkat çekip, "Derneğin gönüllü üyeleri olarak gittiğimiz her yerde organ bağışının ne kadar önemli olduğunu anlatıyoruz. İnsanlarımızdan organ bağışı konusunda anlayış bekliyoruz" dedi.

Türkiye'de 2011 yılında, kadavradan 87 yaşındaki bir kadının böbreği nakledilen Fatma Ünal da "Bir rahatsızlık sonucu iki böbreğimi kaybettim. İlk defa ülkemizde bir kadavradan yapılan nakille hayata tutundum. Artık organlarımızı toprağa gömmeyelim. Tüm vatandaşlarımızdan cana can katmalarını istiyorum" diye konuştu.

AKBÖHONDER Derneği Marmaris Temsilcisi Ayşegül Ünüvar da, "Marmaris'te bugüne kadar yaklaşık 3 bine yakın vatandaşımız organ bağışında bulundu. Organ bağışının önemini herkese anlatmak için seferber olduk" dedi.

Grup, bir gün kaldıkları Marmaris'ten bugün Antalya'ya dönecek. Dernek üyeleri hafta başından itibaren Bolu, Abant, Bursa ziyaretleri sonrası Karadeniz Bölgesi'ne gezi düzenleyecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Marmaris Akdeniz Türkiye Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title