Haberler

Marmara Kariyer Fuarı'nda E-spor Paneli Düzenlendi

Güncelleme:

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) ev sahipliğinde düzenlenen Marmara Kariyer Fuarı'nda (MARMARAKAF) 'Dünyada ve Türkiye'de E-spor' paneli düzenlendi. Fuar, Kocaeli Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle 15 üniversite paydaşlığında Kocaeli Kongre Merkezi'nde düzenleniyor.

Cumhurbaşkanlığı İnsan Kaynakları Ofisi koordinasyonunda, Kocaeli Üniversitesi (KOÜ) ev sahipliğinde düzenlenen Marmara Kariyer Fuarı'nda (MARMARAKAF) "Dünyada ve Türkiye'de E-spor" paneli düzenlendi.

Kocaeli Valiliği ve Büyükşehir Belediyesinin destekleriyle 15 üniversite paydaşlığında Kocaeli Kongre Merkezi'nde düzenlenen fuar, ikinci gününde devam ediyor.

KOÜ Spor Bilimleri Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Eyüp Uzuner moderatörlüğünde gerçekleştirilen panelde konuşan Türkiye E spor Federasyonu (TESFED) Genel Koordinatörü Talha Karataş, federasyonları ve faaliyetleri hakkında bilgi verdi.

TESFED'in dünyada öne çıktığını ifade eden Karataş, federasyon başkanı Alper Afşin Özdemir'in, Global E spor Federasyonunun yönetim kuruluna seçildiğini kaydetti.

Karataş, bunun Türkiye'ye stratejik önem kazandırdığını dile getirerek, Türkiye E spor Milli Takımı'nın uluslararası başarılar kazandığını anlattı.

Türkiye'yi e- spor alanında global çapta temsil etme fırsatı bulduğunu aktaran Karataş, bu işi yapmakla mutluluk duyduğunu söyledi.

Karataş, "Çok başarılı özel kulüplerimiz var. Bunlar dünyaca ünlü liglerin şampiyonalarına katılarak birincilikler, ikincilikler, altın madalyalar, büyük para ödülleri almıştır. Bu da Türk e-sporunun hem dünyada hem de yerel çaptaki güçlülüğünü anlatıyor." ifadesini kullandı.

"Amacımız lisanslı sporcu sayısını artırmak"

Hado Türkiye Direktörü Koray Erdemir de hadonun, artırılmış gerçeklikle yapılan e- spor branşı olduğunu ifade ederek, oyunun kurallarından, oynanma şeklinden ve alınan başarılardan bahsetti.

Erdemir, 2023-2024 sezonunda 50'nin üzerindeki üniversitenin Türkiye Üniversite Sporları Federasyonunun Hado Turnuvasına kayıtlı olduğunu dile getirerek, "Bu sene itibarıyla Gençlik ve Spor Bakanlığımız bizi TESFED altında bir branş sporu olarak konumlandırdı. Amacımız lisanslı sporcu sayısını artırıp belirli bir sayıda aktif spor yapan insanlarla bunu devam ettirmek. Bütün ekibimiz spor bilimleri mezunudur. Aynı şekilde şehirlerdeki yapılanmamız da distribütörlerimizi yönlendirmemiz de o şekildedir." diye konuştu.

Türkiye Espor Federasyonu Kocaeli İl Temsilcisi Eren Azak ise Kocaeli'de e-sporla ilgili yaptıkları çalışmalara değinerek, kentte 215'e yakın lisanslı e-sporcu, 8 de kulüp bulunduğunu kaydetti.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Espor Sorumlusu Mehmet Ali Yılmaz, kulübün bu alandaki faaliyetlerinden bahsetti.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtspor Espor Antrenörü Efe Ataman, takımlarının antrenman tarzını aktararak, yaptıkları çalışmalar sonucunda katıldıkları turnuvalarda başarılar kazandıklarını belirtti.

Öte yandan sanatçı Hülya Koçyiğit ve Okan Bayülgen de fuar kapsamında düzenlenen söyleşilerde öğrencilerle bir araya geldi.

Anadolu Ajansı standında öğrenciler bilgilendiriliyor

Toplam 15 üniversite paydaşlığında, çeşitli sektörlerden 1071 firmanın katılımıyla düzenlenen fuarda Anadolu Ajansı da stant açtı.

Fuara yoğun ilgi gösteren öğrenciler, stantları gezerek iş olanaklarıyla ilgili bilgi alıyor.

Anadolu Ajansının yayınlarını inceleme fırsatı bulan öğrenciler, kurumda staj imkanlarına dair de bilgilendiriliyor.

Çeşitli etkinliklerle öğrencileri ve mezunları iş dünyasının temsilcileriyle buluşturan fuar, bugün sona erecek.

Kaynak: AA / Güncel

Kocaeli Üniversitesi Kocaeli Valiliği Marmara Türkiye Kocaeli Spor Teknoloji Spor Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title