Haberler

Mardin Halkı Filistin'e Özgürlük için Yürüyor

Güncelleme:

Mardin Kudüs Platformu tarafından düzenlenecek olan 'Mardin Halkı Filistin'e Özgürlük için Yürüyor' etkinliği hakkında basın toplantısı düzenlendi. Platform başkanı Nurettin Kasap, İsrail'in Gazze'ye yönelik katliamını kınayarak, yürüyüşe tüm Mardin halkını davet etti.

Mardin Kudüs Platformu tarafından 14 Ocak'ta "Mardin Halkı Filistin'e Özgürlük için Yürüyor" etkinliği düzenlenecek.

Öğretmenevinde gerçekleşen basın toplantısında konuşan platform başkanı Nurettin Kasap, İsrail'in Gazze'ye yönelik başlattığı katliamda binlerce insanın ölümüne neden olduğunu söyledi.

Gazze'de çok büyük bir insanlık suçu işlendiğini, İsrail'in saldırılarının soykırımdan daha çok bir vahşet olduğunu aktaran Kasap, şunları kaydetti:

"Gazze'deki bu vahşeti kınamak için 14 Ocak pazar günü saat 13.00'de Cumhuriyet Meydanı ile Sabancı Müzesi güzergahında yürüyüş etkinliği düzenleyeceğiz. Yürüyüş programının sadece Türkiye'nin değil dünyanın gündemine oturtmak için büyük efor harcadık. Mardin'de bulunan her kesim yürüyüşe davet edildi."

Kaynak: AA / Güncel

Filistin Mardin İsrail Gazze Kudüs İnsan Hakları Dış Politika Etkinlik Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title