Haberler

Mardin'de Engelliler Günü Programı Düzenlendi

Güncelleme:

Mardin'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla Mardin Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğiyle program düzenlendi. Etkinlikte engellilere destek verildi ve sporcular ödüllendirildi.

Mardin'de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla program düzenlendi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Sosyal İşler Daire Başkanlığı ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğiyle engellilerin moral ve motivasyonlarını yüksek tutmak, onlara yalnız olmadıklarını hissettirmek amacıyla etkinlik düzenlendi.

Artuklu Spor Salonunda düzenlenen etkinliğe Vali ve Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Tuncay Akkoyun, kurumlar, sivil toplum kuruluşları ve siyasi partilerin temsilcileri ile vatandaşlar ve engelli bireyler katıldı.

Vali Akkoyun, etkinlikte yaptığı konuşmada, özel gereksinimli bireylerin potansiyellerini en üst düzeyde kullanabilmeleri, engelli haklarına erişim, bağımsız, eşit ve adil bir yaşama katılım konusunda farkındalığı artırmayı amaçladıklarını söyledi.

Özel gereksinimli bireylerin fırsatlardan eşit düzeyde yararlanabilmesi için her türlü imkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan liderliğinde sunmaya devam edeceklerini ifade eden Akkoyun, şunları kaydetti:

"Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımız ve İçişleri Bakanlığımız koordinesinde, özel gereksinimli vatandaşlarımızın yaşamın her alanında yetenekleri ile hayata dört elle sarılmaları, mutlulukları ve refahları için çalışıyoruz ve bu çerçevede yoğun gayret gösteriyoruz. 'Türkiye Yüzyılı' hedeflerimize emin adımlarla ilerlerken bugüne kadar her alanda olduğu gibi engelli vatandaşlarımızın yaşam kalitesini yükseltecek, hayatlarını kolaylaştıracak hizmetlere imza atmaya devam edeceğiz. Bu anlayışla ilimizde özel gereksinimli vatandaşlarımıza sağlık, eğitim, istihdam ve evde bakım gibi temel hizmetlerin sunulmasında önemli mesafeler katettik. Valilik ve Büyükşehir Belediyesi olarak özel gereksinimli vatandaşlarımızın daha rahat bir yaşam sürdürebilmeleri için akülü araç, manuel sandalye, havalı hasta yatağı, tekerlekli engelli motosiklet ve beyaz baston gibi ihtiyaçların karşılanması için tüm imkanlarımızı seferber ediyoruz."

Türkiye Sakatlar Derneği Mardin Şube Başkanı Hasan Anuk da bir konuşma yaptı.

Etkinlikte, Kızıltepe Engelliler Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı gösteri maçı gerçekleştirdi.

Engellilere akülü tekerlekli sandalye, hasta karyolası, manuel tekerlekli sandalye, çocuk manuel tekerlekli sandalye, tansiyon ölçme cihazı gibi araç ve gereç dağıtımı gerçekleştirdi.

Vali Akkoyun daha sonra Türkiye'de katıldığı müsabakalarda dereceye giren sporculara altın hediye etti.

Kaynak: AA / Güncel

Mardin Büyükşehir Belediyesi Dünya Engelliler Günü Mardin Aralık Dünya Aile Engelliler Etkinlikler Valilik Spor Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title