Haberler

Manisa 1 Arınç,Ege Bölgesi Entegre Endüstriyel Atık Geri Kazanım Ve Bertaraf Tesisi´Nin Açılışını Yaptı

'atıklar Kula'da Yönetilecek'

'ATIKLAR KULA'DA YÖNETİLECEK'

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Çimentaş'ın iştiraklerinden Süreko A.Ş. tarafından Kula'ya yapılan ve toplamda 60 milyon Euro'ya mal olacak Ege Bölgesi Entegre Endüstriyel Atık Geri Kazanım ve Bertaraf Tesisi'nin açılışı gerçekleştirdi. Açılışı yapılan tesis, yıllık 80 bin ton atık işleme ve geri dönüşüm kapasitesi ile çalışacak.

Çimentaş'ın sahibi İtalyan Cementır Holding tarafından başlangıçta 20 milyon Euro'luk yatırımla kurulan atık geri kazanım ve bertaraf tesisine 2012 yılına kadar 40 milyon Euro daha yatırım yapılacak. Çimentaş Grubu bünyesindeki atık yönetimi ve yenilenebilir enerji sektörü firması olan Recydia A.Ş.'ye bağlı olan Süreko tarafından kurulan tesisin akşam saatlerinde yapılan açılışına Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç da katıldı. Törene Arınç'ın yanı sıra Manisa Valisi Celalettin Güvenç, Manisa Milletvekili Hüseyin Tanrıverdi ile Cementır Holding ve Çimentaş Grubu üst düzey yetkilileri katıldı.

ARINÇ: BU TÜR TESİSLER ARTMALI

Törende konuşan Bülent Arınç, çevre güvenliği açısından geri dönüşümün ve katı atık tesislerinin daha çok önem kazandığına dikkat çekerek ''Bu tür tesislerin yaygınlaşmasına büyük ihtiyaç var. Türkiye olarak henüz bu teknolojide yeniyiz. Bunları yapma gücümüz de çok fazla mevcut değil. Dolayısıyla bu tesislerin yabancı yatırımlarla ülkemize kazandırılması çok önemli. Yüzde 70 ortaklığı ile bu tesisi meydana getiren İtalyan dostlarımıza teşekkür ediyorum' diye konuştu.

''YABANCI YATIRIMLARA İHTİYAÇ VAR'

Manisa'nın 2006 yılındaki mesir macunu şenlikleri sırasında Manisa iş dünyası ile İtalyan iş insanlarının bir araya gelerek ortak yatırım fırsatlarını görüştüklerini hatırlatan Arınç, ''Hali hazırda Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nde İtalyan yatırımları var. Bunları daha da artırmak, başta Manisa olmak üzere tüm Ege Bölgesi'ndeki imkanları güçlendirmek için yapılan görüşmeler sonucunu bugün verdi. Bu yatırım o gün atılan adımların hayırlı bir adımı' dedi. Tesisin en üstün teknoloji kullanılarak çalışacağını kaydeden Arınç, ''Bizim bu tür yabancı yatırımlara çok büyük ihtiyacımız var. Onları ülkemizde daha çok iş yapmaları konusunda teşvik ederek destekliyoruz' dedi.

İTALYA AB'YE DESTEK

İtalya'nın Türkiye'nin AB üyeliği yolunda da en büyük destekçisi olduğunu dile getiren Arınç, ülkede iktidarı ve muhalefeti ile Türkiye'nin AB'ye üyeliği konusunda bir uzlaşma olduğunu vurguladı. Arınç, İtalya ile olan ticaret hacminin de geçmişe oranla daha iyi noktalara geldiğine işaret ederek İtalya ile gelişen yatırım ve ticaret ilişkileri sayesinde önemli bir istihdam sağlanacağını da sözlerine ekledi.

ÇİMENTAŞ'TA 500 MİLYON EUROLUK YATIRIM

Cementir Holding Yönetim Kurulu Başkanı Francesco Caltagırone ise Çimentaş Grubu'nu aldıktan sonra 500 milyon Euro'luk yatırım yapıldığına dikkat çekti. Türkiye'nin genç ve dinamik nüfusu ile gelecekte ekonomik büyüme vaat ettiğini vurgulayan Caltagırone, ülkenin krizlere rağmen 10 yıldır büyümesini sürdürdüğünü kaydetti. Caltagırone, yenilenebilir enerji ve atık yönetimi sektörlerinin de dünyada büyük bir potansiyeli barındırdığının altını çizerek bu sektöre girmek için 2008 yılında Recydia şirketini kurduklarını ifade etti. Caltagırone, ''2010- 2012 dönemi için 60 milyon Euro yatırım yapacağız. İlk etapta 20 milyon Euro'luk bu yatırımı gerçekleştirdik. Bundan sonra da bu tür yatırımların daha çazip hale getirilmesini istiyoruz. Önümüzdeki 3-5 yıl içersinde evsel katı atıklar ve arıtma çamuru sektöründe yatırım gerçekleştireceğiz' bilgisini verdi.

Çimentaş Grup Genel İlişkiler Koordinatörü ve Recydia Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mustafa Güçlü ise Çimentaş'ın 60'ncı kuruluş yıldönümünü kutladıkları kaydederek, ''Sanayi sektöründeki tecrübemizi Türkiye'nin geleceği bakımından çok önemli gördüğümüz yeni bir sektörü taşımaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz' dedi.

Konuşmaların ardından plaket ve kurdele kesim töreninin yanı sıra tesisler de gezildi.

----------KUTU----------

SÜREKO KULA TESİSLERİ

Yıllık 80 bin ton atık işleme ve geri dönüşüm kapasitesine sahip olan tesisin 100 bin tonluk düzenli depolama sahası bulunuyor. Kula ve Ankara tesislerinde halen 100 kişi çalışırken Türkiye'nin farklı noktalarında çalışacak yatırımlarla sayının 300'e çıkartılması hedefleniyor. Sanayi sektöründe güvenilir ve kontrollü atık yönetim faaliyetleri yapacak olan tesis için 2012 yılı sonuna kadar toplam 60 milyon Euro yatırım gerçekleştirilmesi hedefleniyor. Tesis, sanayi tesisleri ile belediyelere hizmet verecek. Ayrıca İzmir, Manisa, Denizli ve Uşak'a hizmet verecek.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Kulisleri hareketlendiren iddia: Asgari ücret temmuz ayında 21 bin 320 liraya çıkacak

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi: Lüks aracın Gençlik ve Spor Bakanlığı'yla hiçbir ilgisi yok

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Kötü koku olayı ortaya çıkardı! Anne ve oğlu yaşadıkları evde ölü bulundu

Bakmadan Geçme

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

Bir bomba hizmet daha! Kaza tespit tutanakları artık e-Devlet'ten oluşturulacak

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title