Haberler

Maliye ve Milli Eğitim Bakanlarına Hakkari'de Kırmızı Halılı Karşılama

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, geldikleri Hakkari'de Belediye Başkanı BDP'li Fadıl Bedirhanoğlu'nun da katıldığı törenle karşılandı.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, geldikleri Hakkari'de Belediye Başkanı BDP'li Fadıl Bedirhanoğlu'nun da katıldığı törenle karşılandı. Maliye Bakanı Şimşek, bir önceki yıla göre çok sıcak karşılandıklarını belirterek, " Hakkari'deki havayı bir önceki gelişimize göre çok daha olumlu buldum. Bu bizi fazlasıyla memnun etmiştir. İnşallah bu kardeşlik ve huzur ortamı devam eder. Bu dağların topraklarında huzura barışa ihtiyacı var" dedi.

Polis helikopteriyle Van'dan Hakkari'ye geçen Maliye Bakanı Şimşek ve Milli Eğitim Bakanı Avcı, Fatih Kışlası'nda Hakkari Valisi Orhan Alimoğlu, BDP'li Belediye Başkanı Bedirhanoğlu ve askeri yetkililer karşıladı. İki bakan Hakkari Valiliği'ne giderken yere kırmızı halı serildi. Kırmızı halının her iki tarafında, Bakanları, Vali Yardımcıları, Kaymakamlar, BDP'li İl Genel Meclisi Üyeleri Ahmet Korkmaz, Mehtap Daştan Demirel, mahalle muhtarları AK Parti'li kadınlar karşıladı. Bakanlar, kendilerin karşılamaya gelenlerle tek tek tokalaşırken, mahalle muhtarları, Bakanlar; Şimşek ve Avcı'ya "Bu süreç inşallah barışa vesile olur" temennisinde bulundu. Polis mangasını selemlayan iki bakana iki çocuk çiçek verdi. Bakanlar Şimşek ve Avcı Valilik şeref defterini imzaladıktan sonra Vali Alimoğlu'nun makamına geçerek burada bir süre görüşüp gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, 'sıcak karşılama' nedeniyle teşekkür ederken, Türkiye genelinde olduğu gibi Hakkari'de de önceliği eğitime verdiklerini söyledi. Avcı, 10 yıldan bu yana ülkenin en büyük payının eğitime ayrıldığını belirterek şöyle dedi:

"Eğitime ayrılan payın bir bölümü Hakkari gibi, daha önce yeteri kadar ilgi gösterilmediği düşünülen il, yörelerimize eğitim ağırlıklı olarak ayrılıyor. İnşallah önümüzdeki yıl ve günlerde Hakkari'de eğitim anlamında başlamış olan faaliyetler sonuç verir. Bendeki bilgilere göre, Hakkari Türkiye ortalamasını yakalamak üzeredir. Söylediklerimizin en büyük kanıtı da yanımda oturan Maliye Bakanımızdır. Yani biz 'ülkede en büyük payı eğitime ayırıyoruz. En büyük payı da Hakkari ili alacak' derken, desteksiz konuşmuyoruz" dedi.

"BU TOPRAKLARIN HUZURA VE BARIŞA İHTİYACI VAR"

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek de Hakkari'de bulunmaktan memnun olduklarını, önceki yıla oranla çok sıcak karşılandıklarını söyledi. Bakan Şimşek, şöyle konuştu:

"Aslında son bir yıl içerisinde İstanbul, Ankara, Batman hariç ikinci kez Hakkari'deyim. Çok güzel bir gün ve güzel bir karşılama oldu bizim için. Değerli bakanımızda bu ziyarete katıldı. Eğitim bizim için önemli. Bütçenin yüzde 17'sini eğitime ayırıyoruz. 10 yıl öncesine göre, neredeyse iki katından fazla bir kaynağı eğitime ayırıyoruz. Bu bizim için büyük bir mutluluk kaynağı. Hakkari gibi illerimizin Türkiye'nin dünya ile rekabeti için eğitimin büyük önemi vardır. Eğitim bizim için bir temeldir. Bakanımıza desteğimiz güçlüdür. Bugüne kadar böyle oldu. Bundan sonra da devam edecek. Hakkari'de havayı bir önceki gelişimize göre çok daha olumlu buldum. Bu bizi fazlasıyla memnun etmiştir. İnşallah bu kardeşlik ve huzur ortamı devam eder. Bu dağların toprakların da huzura, barışa ihtiyacı var. İnşallah bu süreçte biz bunu gerçekleştireceğiz. Kardeşliğimiz birliğimiz, beraberliğimiz, bütünlüğümüz daha da gelişir."

BAKANLAR BELEDİYE ÖNÜNDE ALKIŞLANDI

Şimşek ve Avcı daha sonra Hakkari Belediyesi'ne geçti. Belediye önünde toplanan yaklaşık 200 kişi, Şimşek ve Avcı belediye binasına gelirken, alkışladı. Bakanları kapıda Belediye Başkanı Bedirhanoğlu ve belediye meclis üyeleri karşıladı. Bakanlar ardından da Bedirhanoğlu'nun makamına geçerek görüşmelerde bulundu. Bu arada Belediye önünde polis geniş güvenlik önlemleri aldı.

BD,MÇ(FE/İD) - Hakkari

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fadıl Bedirhanoğlu Mehmet Şimşek Nabi Avcı Hakkari Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title