Haberler

Maliye Bakanı Şimşek, Büyükelçilerle Bir Araya Geldi

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TİM'in düzenlendiği program kapsamında, Midyat'a gelen 65 ülkenin büyükelçisiyle bir araya geldi Bakan Şimşek, "Çözüm süreci ile birlikte bölgede huzur ortamı sağlandı"

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Türkiye İhracatçılar Meclisi'nin (TİM) düzenlendiği program kapsamında Midyat'a gelen 65 ülkenin büyükelçisiyle bir araya geldi.

Maliye Bakanı Şimşek, Batman'ın Hasankeyf ilçesinin ardından Mardin'in Midyat ilçesini gezen Türkiye'de görev yapan 65 ülkenin büyükelçisiyle yemekte buluştu.

Yemeğe, Batman Valisi Azmi Çelik, eski Cumhurbaşkanı Genel Sekreteri ve Vali Kemal Nehrozoğlu, Midyat Kaymakam Oğuzhan Bingöl, Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Mithat Yenigün ve Tasarım Vakfı Başkanı Faruk Malhan katıldı.

Tasarım Vakfı Başkanı Malhan, yemeğin ardından Midyat'ın tarihi, kültürü, etnik yapısı hakkında konuklara sunum yaptı.

Bakan Şimşek de, gazetecilere yaptığı açıklamada, TİM'i, büyükelçilere yönelik düzenlediği programdan dolayı tebrik etti.

Çözüm süreci

Çözüm sürecinin önemine değinen Bakan Şimşek, şöyle konuştu:

"65 ülkenin büyükelçisi aileleri ile birlikte Mardin'deler. Mardin medeniyetlerin buluştuğu nokta, birçok medeniyetin beşiği. Dolayısı ile buraya ilgi yoğun. Çözüm süreci ile birlikte bölgede huzur ortamı sağlandı. Burada huzurlu bir ortam var, barış var. Her ne kadar komşularımızda büyük bir kargaşa varsa da, Türkiye çok şükür huzur içerisinde. Tabi ki bu kadar çok diplomatın buraya gelmiş olması sevindirici bir şey."

Bakan Şimşek, Mardin'in tanıtımı ve çözüm sürecinin yansımalarının gösterilmesi açısından ziyaretin önemli olduğunu sözlerine ekledi.

TİM Başkanı Mehmet Büyükekşi ise, medeniyetler beşiği olarak tanımladığı Mardin ve Midyat'ı, dünyanın 65 ülkesine tanıttıklarını ifade ederek, "Medeniyetler beşiğindeki dinleri ve dilleri, farkı olan insanların nasıl bir arada yaşadığını dünyaya gösterebilmek, demokrasi adına, insan hakları ve ticari olarak faydalıdır" diye konuştu.

Bakan Şimşek ve büyükelçiler yemeğin ardından ilçeden ayrıldı. - Mardin

Kaynak: AA / Güncel

Mehmet Şimşek Türkiye Mardin Midyat Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

Manken Tuğba Özay'dan milli yas kararına tepki: Ateşleri bol olsun

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title