Haberler

Makasını Yarım Asırdır Bırakmadı

Muş'ta Alaaddin Çalışiye, çırak olarak başladığı berberlik mesleğini, yarım asırdan fazla ustasından kalan 115 yıllık tezgahta sürdürüyor.

Muş'ta Alaaddin Çalışiye, çırak olarak başladığı berberlik mesleğini, yarım asırdan fazla ustasından kalan 115 yıllık tezgahta sürdürüyor.

Çalışiye, (76) ilerleyen yaşına rağmen yarım asırdan fazla sürdürdüğü mesleğinde bugüne kadar çok sayıda usta yetiştirdi.

Berberliğin yıllar önce saygın meslekler arasında yer aldığını ifade eden Çalışiye, şöyle konuştu:

"Dokuz yaşından bu yana mesleğimi çok severek yaptım. Askerden geldikten sonra ustamın kızıyla evlendim. Ustam 80 yaşında vefat ettikten sonra ustama da ustasından kalan tezgahında bu mesleğe devam ettim. Berber tezgahım 115 yıllık ama hala sapasağlam. Mesleğimle 5 çocuk okutup, büyütüp, evlendirdim.

Eşim de 7 ay önce vefat etti. Berberlik yaparak zaman geçiriyorum artık yaşlandım. Kendimi iyi hissetmediğim zaman dükkanı açamıyorum. Şimdi ki gençlerin saç modellerine ayak uyduramıyorum. Eskiden neredeyse tek tip tıraş modeli vardı. Gençler saçlarını bir o tarafa bir bu tarafa çeviriyor, şekilden şekle sokuyor.

Bu şekilleri zaten yapamıyorum. Benim eski müşterilerim var onlar geliyor tıraşlarını yapıyorum sohbet edip eski günleri yad ediyoruz. Günümüzü böyle geçiriyoruz."

Kaynak: AA / Güncel

Muş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title