Haberler

Makas Operasyonu Zanlıları Adliyede

Yatağan ve Yeniköy Termik Santralleri'nde Personel Taşıma İhalelerine Fesat Karıştırıldığı, Kazanan Firma Elemanlarının Tehdit ve Dövüldüğü İddiaları Üzerine Yapılan 'Makas Operasyonu'nda Gözaltına Alınan 8 Kişiyle 4 İhale Komisyonu Üyesi Adliyeye Sevkedildi. Operasyon Sırasında Kayıplara Karışan 2 Kişinin Arandığı Belirtildi.

Yatağan ve Yeniköy Termik Santralleri'nde personel taşıma ihalelerine fesat karıştırıldığı, kazanan firma elemanlarının tehdit ve dövüldüğü iddiaları üzerine yapılan 'Makas Operasyonu'nda gözaltına alınan 8 kişiyle 4 ihale komisyonu üyesi adliyeye sevkedildi. Operasyon sırasında kayıplara karışan 2 kişinin arandığı belirtildi.

İhbarlar üzerine Muğla jandarması tarafından Salı sabahı erken saatlerde yapılan 'Makas' operasyonunda gözaltına alınan Öztur Taşımacılık ve Seyahat Limited Şirketi'nin yönetim kurulu üyeleri ve elemanları H.T., S.Ç., C.T., İ.Ç., T.Ö., F.B., Z.Ç. ile Kırman Turizm ve Taşımacılık Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı H.K.'nin Kıyıkışlacık jandarma karakolunda 48 saat süren sorgulamaları tamamlandı. 8 zanlı ile Yatağan Termik Santrali'nde görevli, taşıma ihale komisyonunda yer alan C.K., H.A., H.İ.A. ve Ş.B. Milas Adliyesi'ne sevk edildi. Zanlılar adliyeye getirilirken gazetecilere küfür edip, tekme attı. İhalelerle ilgili sekiz koli dosya da jandarmalar tarafından adliyeye taşındı. İ.Ç. ve oğlu A.Ç.'nin arandığı belirtildi. Operasyonla ilgili YEAŞ Genel Müdürü Nuri Şerifoğlu ve Yatağan Termik Santrali İşletme Müdürü Aziz Tığ'ın da ifadelerinin alınacağı öğrenildi.

Jandarmaya başvurarak Öztur ve Kırman şirketlerinden şikayetçi olarak operasyonun başlatılmasını sağlayan Nazar Taşımacılık ve Seyahat Limited Şirketi'nin, yönetim kurulu üyelerinden Yılmaz Naz, adliye önünde açıklama yaptı. Naz, ''Öztur ile ilgili herhangi bir resmi ortaklığımız yok. Yeğenim olan H.K. ise daha önce Carlos operasyonunda gözaltına alınmış, daha sonra serbest bırakılmıştı. Bizim ihalelerde yasa dışı işlerle uğraşmamız söz konusu değil'' dedi.

Yatağan ve Yeniköy Termik Santralleri'nde çalışan yaklaşık bin 350 işçi ve memurun geçmiş yıllarda taşınma işini alan Öztur firması 2005 yılına kadar taşıma işini 790 bin YTL'ye yaparken, 2006 yılı taşıma ihalesini yıllık 394 bin YTL'ye kazanan Nazar Turizm ve Taşımacılık Limited Şirketi Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Ekinci ve şoförlerine, taşımacılığı bırakmaları için şiddet ve baskı uygulandığı, personelin darp, ölümle tehdit edildiği, otobüslere maddi zarar verildiği, bu nedenle Nazar firmasının 2007 yılı ihalesine giremediği iddia edilmişti. Ekinci ve dokuz şoförün jandarma ve savcılığa şikayeti üzerine 180 jandarmanın katıldığı operasyon başlatılmıştı.

Sanıklarla birlikte ruhsatsız üç tabanca, bir pompalı, iki av tüfeği, bu silahlara ait 300 mermi, dokuz adet adam dövmek için hazırlanan özel sopa, Yatağan bölgesinde esnafa ve aralarında resmi memurların da bulunduğu iddia edilen kişilere imzalatılmış, ancak rakamları yazılmamış boş senet ve çekler, iki adet kelepçe, değişik ebatlarda zincir ve teller bulunmuştu.

Yaşar ANTER

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title