Haberler

Lukaşenko ve Merkel, Belarus-Polonya sınırındaki göçmen krizini görüştü

Güncelleme:

Belarus Devlet Başkanı Aleksander Lukaşenko ile Almanya Başbakanı Angela Merkel, telefonda Belarus-Polonya sınırındaki göçmen krizini görüştü.

Belarus Devlet Başkanı Aleksander Lukaşenko ile Almanya Başbakanı Angela Merkel, telefonda Belarus- Polonya sınırındaki göçmen krizini görüştü.

Belarus Devlet Başkanı Aleksander Lukaşenko ile Almanya Başbakanı Angela Merkel bir telefon görüşmesi yaptı. Yaklaşık 50 dakika süren görüşmede Belarus- Polonya sınırındaki göçmen krizinin yanı sıra göçmenlere insani yardım sağlamanın yollarının ele alındığı ifade edilerek, iki liderin daha fazla temas kurma konusunda anlaştıkları belirtildi. Lukaşenko, Ağustos 2020'de Belarus Devlet Başkanlığı seçimlerinde zafer ilan etmesinden bu yana ilk kez Batılı bir lider ile görüşmüş oldu.

BELARUS-POLONYA SINIRINDA 3 BİN 500 GÖÇMEN TOPLANDI

Polonya ile Belarus arasında göçmen krizi devam ederken, binlerce göçmen Polonya'nın geçtiğimiz pazartesiden bu yana geçişleri askıya aldığı Kuznica Bialostocka sınır kapısında toplandı. Polonya polisi tarafından yapılan açıklamada, sayıları 3 bin 500'ü bulan göçmenlerin Polonya'ya geçmek için beklediği, Polonya polisi, ordu ve sınır koruma mensubu yüzlerce güvenlik görevlisinin ise sınırın Polonya tarafında bekleyişlerini sürdürdüğü kaydedildi. Polonya Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Belaruslu yetkililerin direktifleri doğrultusunda sınır hattında biriken grubun en ön saflarına çocukların ve kadınların yerleştirildiği ileri sürülerek, Belarus medyasının propaganda amaçlı haberler hazırlamak için en ön safta yere oturtulmuş kadın ve çocukları kaydettiği bildirildi.

(İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Angela Merkel Almanya Belarus Polonya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title