Haberler

Lodos Bodrum'da Etkili Olmaya Devam Ediyor

-muğla'nın Bodrum İlçesi'nde hafta sonu başlayan şiddetli yağış ve lodos fırtınası devam ediyor.

-muğla'nın Bodrum İlçesi'nde hafta sonu başlayan şiddetli yağış ve lodos fırtınası devam ediyor.

Lodos nedeniyle bugün de sahildeki restoran, otel ve motel gibi işyerleri su altında kaldı. Küçük balıkçı tekneleri karaya sürüklendi, denizciler teknelerini kurtarmak isterken zor durumda kaldı. Saatteki hızı 70 kilometreyi aşan fırtına nedeniyle Kumbahçe ve Paşatarlası sahilindeki ev ve işyerleri dalgaların altında kaldı. Dalgalar sahildeki binaları aşarak dünyaca ünlü 'Barlar Sokağı' olarak bilinen Cumhuriyet Caddesi'ne doldu, esnaf saatlerce sokağı temizlemek zorunda kaldı. İşyerleri dalgalar altında kalan esnaf, kum torbaları ile siper hazırlığına girişti. 40'a yakın ev ve işyeri sular altında kalırken, 12 restoranın sahil bölümü kullanılamaz hale geldi.

Bodrum Belediyesi ve Liman Başkanlığı'ndan, balıkçıların ve yat sahiplerinin liman dışına çıkmamaları için sık uyarı yaptı. Bodrum-İstanköy (Kos) ve Bodrum-Datça feribot seferleri yapılamadı. Meteoroloji yetkilileri şiddetli lodosun etkisini bu gece yarısına kadar sürdüreceğini belirtti. Bodrum'da son 24 saat içerisinde metrekareye 79 kilogram yağış düştüğü açıklandı.

Bodrum Kaymakamı Mehmet Gödekmerdan, bu sabah yaptığı açıklamada, su baskınlarına karşı belediye, muhtarlık, polis ve jandarma tarafından tüm acil önlemlerin alındığını söyledi. Gökmerdan, şöyle dedi:

"En büyük sıkıntıyı sonradan sokak ve cadde olan, ayrıca kaçak yapılaşmanın bulunduğu dere yataklarında yaşıyoruz. Bugün Bitez ve Turgutreis beldelerindeki su baskınlarının olduğu yerlerde incelemelerde bulunarak yerel yönetimler tarafından tedbir alınmasını sağlayacağım."

UYOR - Muğla / Bodrum

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title