Haberler

Libya Başbakanı Dibeybe, BMGK'nın seçim çağrısını memnuniyetle karşıladı

Güncelleme:

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) ülkede seçimlerin bir an önce yapılması yönündeki çağrısını memnuniyetle karşıladığını belirtti. Dibeybe, sosyal medya hesabından yapılan çağrı hakkında açıklama yaptı ve adil anayasal temeller çerçevesinde şeffaf bir seçim süreciyle Libya'nın uzun geçiş dönemini sonlandırmak istediklerini vurguladı.

Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinin (BMGK) ülkede seçimlerin bir an önce yapılması yönündeki çağrısını memnuniyetle karşıladığını belirtti.

Dibeybe, sosyal medya hesabından dün BMGK'nın Libya oturumunda yapılan çağrı hakkında açıklama yaptı.

"BMGK'nın genel seçimlerin bir an önce yapılması gerektiği yönündeki çağrısını memnuniyetle karşılıyorum." ifadelerini kullanan Dibeybe, Libya'nın yaşadığı uzun geçiş döneminin adil anayasal temeller çerçevesinde şeffaf bir seçim süreciyle sonlandırılması yönünde birçok kez çağrı yaptıklarını hatırlattı.

Dibeybe açıklamasında şunları kaydetti:

"Bizi, BM Libya Özel Temsilcisinin 5'li diyalog masasına davetini kabul etmeye ve ivedilikle yanıt vermeye sevk eden de bu (seçimlerin bir an önce yapılması yönündeki arzumuz) oldu. BMGK'nın bu açıklamasını fırsat bilerek halkımızın hak ettiği kalıcı istikrar aşamasını başlatacak diyalog masasına tüm tarafların oturması çağrımızı yineliyoruz."

BMGK Libya'da bir an önce seçimlerin yapılması çağrısı yapmıştı

BMGK'dan dün yapılan açıklamada, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in Libya'da siyasi sürecin ilerlemesi için gösterdiği çaba ve taraflar arasında yaptığı arabuluculuk dolayısıyla BM Libya Özel Temsilcisi ve BM Libya Destek Misyonu Başkanı Abdoulaye Bathily'e güçlü desteklerini yinelediği belirtilmişti

Açıklamada, BMGK'nın, Bathily'in Libya'da adil ve şeffaf başkanlık ve parlamento seçimlerinin mümkün olan en kısa sürede yapılmasına yönelik ilgili Libya kurumlarıyla görüşme ve toplantılar yaparak ortaya koyduğu çabayı desteklediği ifade edilmişti.

Libya'daki tüm taraflara iyi niyetle ve ön koşulsuz olarak Bathily ile temasa geçme ve ülkeyi seçimlere ulaştırmak için gerekli tavizleri verme çağrısı yapılan açıklamada, Libya'nın barışını, istikrarını veya güvenliğini tehdit eden, siyasi geçiş sürecinin başarıyla tamamlanmasını engelleyen veya zayıflatan (seçimleri engellemek veya baltalamak dahil olmak üzere) kişi veya kuruluşların BMGK'nın yaptırım listesine alınabileceği kaydedilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Birleşmiş Milletler Abdulhamid Dibeybe Sosyal Medya Dibeybe Libya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUSKİ Bursa su kesintisi: Bursa'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Bursa su kesintisi listesi! KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Konya su kesintisi listesi! ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Antalya su kesintisi listesi! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İzmir su kesintisi listesi! İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 İstanbul su kesintisi listesi! ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 4-5 Mayıs 2024 Ankara su kesintisi listesi! 5 Mayıs Pazar 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 5 Mayıs burç yorumları nedir? CANLI maç izle! (TÜM MAÇLAR) Canlı şifresiz donmadan HD maç izle! 4 Mayıs günün maçları nereden izlenir? Vanspor çekildi mi neden çekildi? Vanspor - Bursaspor maçında ne oldu? İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? 20 Mayıs hangi burç? 20 Mayıs'da doğanlar hangi burç oluyor? 20 Mayıs tarihi hangi burç olur? Amedspor - Menemenspor CANLI İZLE! Amedspor - Menemenspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı CANLI İZLE! Etimesgut Bld. - İnegölspor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı hangi kanalda, saat kaçta? Derince Bld. - Denizlispor maçı nereden izlenir? Bursaspor - Vanspor maçı CANLI İZLE! Bursaspor - Vanspor maçı hangi kanalda, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title