Haberler

Kuş Cenneti'ndeki Köpekler Toplanıyor

İzmir Kuş Cenneti'ni istila eden köpeklerin toplanması için yoğun çalışma yapılıyor.

İzmir Kuş Cenneti'ni istila eden köpeklerin toplanması için yoğun çalışma yapılıyor. Mevsim başından bu yana 54 köpek toplanarak çeşitli barınaklara gönderildi.

Dünyanın sayılı sulak alanları arasında bulunan ve flamingoların az sayıdaki üreme yerlerinden biri olan İzmir Kuş Cenneti'ndeki köpek istilasına karşı mücadele ediliyor. İzmir Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürlüğü, sezon başından bu yana düzenlediği operasyonlarla 54 köpeği toplayarak İzmir'de bulunan çeşitli barınaklara gönderdi.

İKİ YERDEN GİRİYORLAR

Kuş Cenneti'ni köpeklerden temizlemek için büyük çaba gösterdiklerini söyleyen İzmir Çevre ve Orman İl Müdürlüğü Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Hayati Binboğa, köpeklerin İzmir Kuş Cenneti'ne iki noktadan girdiklerini dile getirdi. Binboğa, "Köpekler ya balıkçı barınaklarının oradan ya da tuzladan giriyor. Balıkçı barınaklarını kullananlar yanlarında getirdikleri köpekleri orada bırakıp gidiyorlar. Tuzlada ise köpeklerin yemek bulabilecekleri yemekhaneler ve çeşitli tesisler var. Ayrıca vatandaşlar evlerinde beslemek istemedikleri köpekleri getirip bu alana bırakıyorlar. Bu köpeklere yönelik olarak yoğun bir çalışma yapıyoruz" dedi.

EKİPLERİ TANIYORLAR

Belediye ekipleri ile kendi ekiplerinin sık sık köpek toplamak için alana gittiklerini anlatan Binboğa, "Bugüne kadar 54 köpeği topladık. Ancak biraz ara verdik çünkü köpekler artık toplama ekiplerini tanıyor ve kaçıyor. Unutmaları için operasyonlara bir süre ara verdik. Bir süre sonra köpek toplamaya devam edeceğiz. Şu an özellikle tuzla alanında 10'a yakın köpek var ancak sürekli takip ediyoruz" diye konuştu. Hayati Binboğa asıl sorunun sokaklardaki başıboş köpek sayısının fazlalığından kaynaklandığını belirtti.

ÖNLEM ALINACAK

Köpeklerin flamingoların kuluçkaya yattıkları adacıklara zarar vermemesi için çeşitli önlemler aldıklarını, bu önlemlerin kısa sürede hayata geçirileceğini söyleyen Binboğa, "Köpeklerin giriş yollarını kapatacağız. Orada bulunan derme çatma balıkçı barınakları yıkıldı. Bunların yerlerine yapılacak barınaklar belirli koşullarda kullanılabilecek ve kesinlikle köpek sokulamayacak. Ayrıca flamingoların kuluçkaya yattıkları adacıklar restore edilecek ve dışardan başka bir canlının girmesi mümkün olmayacak" dedi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Sosyal medya platformu X, Türkiye'de ofis açıp temsilci atadı

Sosyal medya platformu X, Türkiye'de ofis açıp temsilci atadı

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen 'seferberlik' hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Erdoğan'ın 34 yıl sonra gelen "seferberlik" hamlesi ne anlama geliyor? AK Parti'den açıklama var

Milyonluk otomobil ile İstanbul gezintisi! Tasarruf tedbirlerinin teğet geçtiği bakanlık

Milyonluk otomobil ile İstanbul gezintisi! Tasarruf tedbirlerinin teğet geçtiği bakanlık

Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

Şüpheli ölümün arkasından yasak aşk çıktı! Yengesiyle birlikte abisine fare zehri vermişler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title