Haberler

Kürtler Bu Kez Nusra Kuşatmasında!

Güncelleme:

Kobani'nin batısındaki Efrin kantonunun başbakanı Hevi Mustafa, El Kaide'nin Suriye kolu El Nusra tarafından kuşatıldıklarını duyurdu.

Suriyeli Kürtlerin Türkiye sınırında özerklik ilan ettiği Rojava'da, Kobani'den sonra bir diğer kanton için de alarm zilleri çalıyor.

Kobani'nin batısındaki Efrin kantonunun başbakanı Hevi Mustafa, El Kaide'nin Suriye kolu El Nusra tarafından kuşatıldıklarını duyurdu.

"AYNI DESTEĞİ BEKLEMEKTEYİZ"

Mustafa, Reuters'a Ankara'dan verdiği röportajda, "Uluslararası koalisyonun Kobani için göstermiş olduğu çabaya minnettarız ancak biraz geç kalınmış bir hamleydi. Biz de aynı desteği beklemekteyiz. Böylece Kobani'deki durum tekrarlanmaz"diye konuştu.

25 KM UZAKLIKTALAR

Nusra çetelerinin, Kobani'den gelen 200 bin sığınmacıyla birlikte nüfusun bir milyona yaklaştığı Efrin'in merkezine yaklaşık 25 kilometre uzakta olduğu belirtildi.

El Nusra Cephesi'nin bu haftanın başında Suriye'nin Türkiye sınırındaki batı bölgelerinde elde ettiği kazanımlar dikkat çekmişti. Örgütün, ABD'nin AK Parti'den de açık destek alan 'eğit-donat' programı için seçtiği ılımlı muhalifleri yenilgiye uğratması Washington'da endişe yaratmıştı.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

El Nusra Suriye Kobani Dünya Güncel Haberler

500

Yorumlar (72)

Bingöllü Zaza:

ey faşist ırkcı bagnaz toplum ey kürd düşmani ne olduklari beli olmayan ötekileştirilmiş muhacirler müslümanlık kişvesi altinda kürd ullusuna kin ve nefretini kusan zavali klavye kahramani sözde müslüman görünen ibadetsiz ırkçılar bilmeyen zanedersin hepsi beş vakitçi alınları secadeden kalkmayan birer alim ırkçılık egolarınız sizi tatmin etmedi müslümanlık zıhrının ardına sığınıp kürdlerle ilgili gelişi güzel yazıyorsunuz kürdler sizden daha müslüman daha insancıl daha asil daha köklü

39
24
yanıtYanıtla
ceza:

el nusrayı uzun zamandır takip ederim katliam yapan bir örgüt değildir islam çizgisinde duran bir örgüttür eğer böyle bir savaş olrsa nusranın galip gelmesini isterim komunist kürtlerden iyidir.

29
32
yanıtYanıtla
aksaraylı:

allah işid ve el nusranın yardımcısı olsun dualarımız sizlerle .

30
24
yanıtYanıtla
kırşehirli:

kürtlerin canı cehenneme

16
36
yanıtYanıtla
ortadoğulu:

kimin canının cehenneme gittiğini görüyoruz . . gerizekalı

yanıt3
yanıt1
IRKÇILIĞINIZ BATSIN:

KIRŞEHİRLİ sizin bu kürd düşmanlığı ırkçılığınız düşmaları sevindirmesin. . Sizin gibileri ALLAH havale ediyorum o en iyisini bilir. .

yanıt1
yanıt0
Tc:

PKK gitsin

yanıt1
yanıt1
tunga:

kürtler adamsanız ekmek yediğiniz yere sahip çıkıp selo nun kuklasıolmayın

yanıt0
yanıt1
KIRŞEHİRLİ:

BENİ BU IRKÇILIĞA İTEN KÜRTLER SEN HİÇ ORADA ARKADAN KALLEŞÇE VURULAN ASKERİMİZE ACIMIYORSAN BENİ ALLAHA HAVALE ETME

yanıt1
yanıt1
KIRŞEHİRLİ:

KİM DEMİŞ TÜRKMENLERİN YANINA GİTMEDİK DİYE BURADA ÖRGÜT GURUP GÜNEYDOĞUDA OLAN YDG H ÜYELERİNE NAPTIĞIMIZI SEN NERDEN BİLİYON LAN

yanıt0
yanıt1
ortadoğulu:

kimin canının cehenneme gittiğini görüyoruz . . gerizekalı

3
1
Tüm 72 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title