Haberler

Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı 2. Genel Kurulu

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış, Türkiye'de demokratikleşme alanında tarihin en önemli adımlarının atıldığını belirtti

AB Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türkiye'de demokratikleşme alanında tarihin en önemli adımlarının atıldığını belirterek, Türkiye'nin artık geçmişe oranla çok daha farklı bir konumda olduğunu söyledi.

Ankara Sheraton Otel'de düzenlenen Küresel Tasarım Kentleri Teşkilatı 2. Genel Kurulu'na katılan Bağış, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin değişen yüzüne ve son 10 yılda katettiği yola dikkati çekti.

Türkiye'nin gerçekten değiştiğini ve artık çok farklı bir boyutta ve konumda olduğunu ifade eden Bağış, "Türkiye bundan 11 yıl evvel dünyanın en büyük 26. ekonomisiyken, bugün 16. büyük ekonomisine sahip. Bundan 11 yıl evvel kişi başına düşen geliri 3 bin dolar olan ülkemizin, bugün kişi başına düşen geliri 11 bin doların üzerinde. 10 yılda kişi başına düşen gelirini üç kat artırabilen ülke sayısı çok fazla değildir" dedi.

Türkiye'nin bugün haritada olduğu gibi siyasal anlamda da doğunun en batılı, batının en doğulu ülkesi olduğunu vurgulayan Bağış, Türkiye'nin BM Güvenlik Konseyi üyeliğini, tarihinde ilk kez İslam Konferansı Teşkilatı Genel Sekreterliğini, Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi Başkanlığını üstlenecek özgüveni ortaya koyduğuna işaret etti.

"Türkiye'de demokratikleşme adına belki de tarihimizin en önemli adımları atıldı" diyen Bağış, 20-25 yıl önce Türkiye'de insanların dilini rahatça ifade edemediğini, bugün ise devletin televizyonunda farklı dillerde, lehçelerde yayınlar başladığını anımsattı.

Bağış, Türkiye'nin herkes için daha demokratik, daha çağdaş, daha özgüvene sahip müreffeh bir ülke olduğunu kaydederek, "Ama başardıklarımız bizi hiçbir zaman tatmin etmedi çünkü bizi göreve getiren insanlarımızın, milletimizin her zaman daha iyisine layık olduklarına inandık" diye konuştu. - Ankara

Kaynak: AA / Güncel

Sheraton Otel Egemen Bağış Türkiye Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title