Haberler

Kurbanlık Fiyatları Belirlendi

Güncelleme:

Zeki Kaya; "Kurbanlık fiyatları küçükbaş hayvanlar için 9,5-10 TL, büyükbaş hayvanlar için 8,5-9 TL"

Osmaniye Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Zeki Kaya kurban bayramı öncesi komisyonun aldığı kararlar ile ilgili bilgi verdi. Kurbanlık fiyatlarının kilogramı küçükbaş hayvanlar için mor koyunlar 9,5 TL, diğerleri ise 10 TL, büyükbaş hayvanlar için 8,5 TL ile 9 TL arasında olduğunu söyleyen Kaya; kurban satış ve kesim yerleri ile ilgili bilgiler de verdi.

"İlimizde kurban hizmetleri komisyonunun aldığı karar gereğince kurban satış yerleri Adanan Menderes Mahallesi Ticaret Lisesinin batı kısmındaki boş alan ile ikinci satış yeri olarak Yunus Emre Mahallesi hayvan pazarı olarak belirlenmiştir. Kurban kesim alanları olarak Salı pazarındaki kapalı semt pazarı, Metin Tamer sitelerinin batısında olan kapalı semt pazarı olarak yapılan alan tespit edilmiştir. Kurban kesim bedelleri küçükbaş hayvan için 25 TL, büyük baş hayvanlar için 150 TL olarak belirlenmiştir.

Kurban satış yerlerinde denetimimiz devam etmektedir. Sağlık raporsuz, meşesiz hayvan satışına müsaade edilmemektedir. Satış yerlerinde ara ara dezenfeksiyon işlemleri yapılmaktadır. Kurban kesim yerlerinde kurban kesiminden sonra dezenfeksiyon ve ilaçlama çalışmalarını da programlamış bulunmaktayız. Başkanımızın direktifleriyle arife günü tüm evlere kurban poşeti dağıtılacaktır. Bir veteriner hekim olarak vatandaşlarımızı kurbanlarını keserken incitmeden kesmeleri konusunda uyarmak istiyorum. Herkese hayırlı bayramlar diliyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Osmaniye Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title