Haberler

Kurbanlık Fiyatları Belirlendi

Zeki Kaya; "Kurbanlık fiyatları küçükbaş hayvanlar için 11-12 TL, büyükbaş hayvanlar için 9,5-10 TL"

Osmaniye Belediyesi Kurban Bayramı Hazırlıkları

Kurban Bayramında Osmaniye Gül Ve Portakal Çiçeği İle Kokacak

Osmaniye Belediyesi Veteriner İşleri Müdürü Zeki Kaya kurban bayramı öncesi komisyonun aldığı kararlar ile ilgili bilgi verdi. Kurbanlık fiyatlarının kilogramı küçükbaş hayvanlar için mor koyunlar 11 TL, diğerleri ise 12 TL, büyükbaş hayvanlar için 9,5 TL ile 10 TL arasında olduğunu söyleyen Kaya; kurban satış ve kesim yerleri ile ilgili bilgiler de verdi.

Bu yıl Osmaniye Belediyesi olarak bayram namazı ile birlikte merkez cami ve caddelerde gül suyu ve portakal çiçeği kokulu ilaçlar sıkacaklarını belirten Veteriner İşleri Müdür Zeki Kaya, Osmaniye genelinde sivrisinek ve karasinek mücadelesinin bayram günlerinde daha da artacağını söyledi.

Kaya; "İlimizde kurban hizmetleri komisyonunun aldığı karar gereğince kurban satış yerleri Kadirli yolundaki tiren yolunun uç kısmındaki eski hayvan pazarının karşısı, ikinci satış yeri ticaret lisesinin batı kısmındaki boş alan ve üçüncü satış yeri ise hayvan pazarı olarak belirlenmiştir. Kurban kesim alanları olarak Salı pazarındaki kapalı semt pazarı, Metin Tamer sitelerinin batısında olan kapalı semt pazarı olarak yapılan alan tespit edilmiştir. Kurban kesim bedelleri küçükbaş hayvan için 25 TL, büyük baş hayvanlar için 150 TL olarak belirlenmiştir. Kurban satış yerlerinde denetimimiz devam etmektedir. Sağlık raporsuz, meşesiz hayvan satışına müsaade edilmemektedir.

Satış yerlerinde ara ara dezenfeksiyon işlemleri yapılmaktadır. Kurban kesim yerlerinde kurban kesiminden sonra dezenfeksiyon ve ilaçlama çalışmalarını da programlamış bulunmaktayız. Başkanımızın direktifleriyle arife günü tüm evlere kurban poşeti dağıtılacaktır. Bir veteriner hekim olarak vatandaşlarımızı kurbanlarını keserken incitmeden kesmeleri konusunda uyarmak istiyorum. Herkese hayırlı bayramlar diliyorum" dedi.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title