Haberler

Köylünün Umudu Tarlada Kül Oldu

Güncelleme:

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde yaklaşık 15 bin dönümlük mercimek, buğday ve arpa kül oldu.

Şanlıurfa'nın Suruç ilçesine bağlı birkaç köyde henüz nedeni bilinmeyen bir sebeple çıkan yangında yaklaşık 15 bin dönümlük mercimek, buğday ve arpa kül oldu. Yangını gözyaşları içinde izleyen köylüler sinir krizi geçirdi.

Suruç bağlı, Satıl, Ziyaret, Yıldız, Uysalı ve Tokacı köylerine ait tarlalarda henüz nedeni bilinmeyen bir sebeple çıkan yangında yaklaşık 15 bin dönüm mercimek, buğday ve arpa kül oldu. Önce küçük bir alanda başlayan yangının rüzgarla büyümesi ve köylülerin müdahalesinin yetersiz kalması üzerine Suruç Belediyesi itfaiye ekiplerinden yardım istendi. Yangının büyümesi ve birçok tarlayı etkisi alması üzerine itfaiyenin yanı sıra Suruç Emniyetine ait TOMA araçları da yangına müdahale etti.

VATANDAŞLAR KÜLLERİN BAŞINDA AĞLADI

Yangın haberini alan ve tarlalarına gelen köylüler bir yıllık emeklerinin yandığını görünce sinir krizi geçirdi. Tarlalarının yandığını gözyaşları ve ağıtlarla izleyen kadınları sakinleştirmek için akrabaları ve yakınları devreye girdi. Yangın uzun uğraşlar sonucu kontrol altına alınırken, 15 bin dönümlük ekili araziyi küle çeviren yangınla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.
(Kaynak: Gazeteipekyol)

Kaynak: Temsilci / Güncel

Şanlıurfa Yerel Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title