Haberler

Konya-Leylekler Vadisi'nin Konukları Geldi Hd

Leylekler Vadisi'nin konukları geldiKonya'nın Beyşehir ilçesinde bulunan Leylekler Vadisi, Türkiye'nin en büyükleri arasında yer alan leylek kolonisine ev sahipliği yapıyor.

Leylekler Vadisi'nin konukları geldi

Konya'nın Beyşehir ilçesinde bulunan Leylekler Vadisi, Türkiye'nin en büyükleri arasında yer alan leylek kolonisine ev sahipliği yapıyor. Afrika'dan binlerce kilometre kanat çırparak gelen leylekler, ardıç ağaçlarında kuluçkaya yattı. Selçuk Üniversitesi Ali Akkanat Turizm Fakültesi öğretim üyesi ve kuş gözlemcisi Dr. Mustafa Arslan, Dar alanda bu kadar çok leylek yuvasının olduğu Türkiye'de ender yerlerinden birisi. Buradaki insanlar leyleklerin gelmesini bekliyor. Onları gözü gibi koruyorlar. Leylekler, Beyşehir'de hayatın bir parçası olmuş durumdaö dedi.

Afrika'dan Nil Vadisi üzerinden gelen leylekler, Beyşehir ilçesi Yeşildağ ve Adaköy bölgesinde Anamas Dağı eteklerinde ardıç ağaçlarının tepelerine yuvalanıyor. Vadide halkla adeta iç içe yaşayan leylekleri, özellikle mahallede yaşayan çocukların ilgisini çekiyor. Leyleklerin bahar ayında gelmesini dört gözle beklediklerini ifade eden Anakız Nur Çaybaşı (10), 'Leylekleri çok seviyoruz. Onların gelmesini dört gözle bekliyoruz. Onlar bize huzur ve mutluluk getiriyor. Sık sık onları izliyoruz gözlemliyoruz. Onların yuvalarını koruyoruz. Zarar veren kişileri uyarıyoruzö dedi. Leyleklerin köylerine neşe kattığını söyleyen Samet Kaynak (10) 'Onlar köyümüze neşe katıyor, güzellik veriyor. Onları çok seviyorumö dedi.

TURLARLA LEYLEKLERİ GÖRMEYE GELİYORLAR

Leylekler vadisini görmek için tur otobüsleriyle gelen ziyaretçilerin olduğunu ifade eden Yeşildağ Mahallesinde oturan Sezai Ergun (66), 'Atalarımızdan duyduğumuza göre uzun yıllardır leylekler buralara yuva yapıyor. Her yıl yavruları geliyor, anneleri gidiyor. Buradaki halk, kuşlara karşı oldukça duyarlı davranıyor. Avcı olmalarına karşı leyleklere hep sahip çıkarlar. Bu yuvalar artık leyleklere yetmemeye başladı. Göl kenarlarına adalara yuvalanıyorlar. Her hafta otobüslerle görmeye gelenler varö diye konuştu.

TÜRKİYE'DE ENDER YERLERDEN BİRİSİ

Selçuk Üniversitesi Ali Akkanat Turizm Fakültesi öğretiy üyesi ve kuş gözlemcisi Dr. Mustafa Arslan, Beyşehir'in leylek dostu bir şehir olduğunu belirtti. Yöre halkının leyleklerle iç içe yaşadığını ifade eden Arslan, şunları söyledi Yeşildağ'da leylekler vadisi Adaköy'de leylekler tepesi gerçekten dar bir alanda, bu kadar çok leylek yuvasının olduğu Türkiye'de ender yerlerden birisidir. Beyşehir Gölü hem yuvalara yakınlığı, hem de sağladığı sulak alanlarla güzel bir beslenme ortamı oluşturuyor. Ama en önemli faktör de leyleklerin burada huzurlu olması. İnsanlar tarafından rahatsız edilmemesi, insanların leyleklerin gelmesini beklemeleridir. Leylekler burada yaşamın bir parçası oldu.ö

İNSANLAR LEYLEKLERE SAYGI GÖSTERİYOR

İnsanların leyleklere sahip çıktığını ve saygı gösterdiğini ifade eden Arslan,Leyleklerin Avrupa'ya göç yolları iki yol üzerinden oluyor. Birisi Cebeli Tarık Boğazı'ndan. Diğeri ise Afrika'dan Mısır'dan Nil vadisinden gelen leylekler İsrail, Lübnan üzerinden Suriye kıyılarından Hatay'dan ülkemize giriş yapıyorlar. Türkiye'de bu kadar fazla yuvalanmanın bir arada olduğu, insanlarla ve doğayla iç içe yaşayan tek yer Adaköy ve Yeşildağ'dır diyebilirim. Leylekler Beyşehir'de hayatın bir parçası haline gelmiş durumda. İnsanlar saygı gösteriyor, uçma zamanlarını biliyordedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Mustafa Arslan Beyşehir Türkiye Konya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Buca Belediyesi hangi parti? Buca Belediye başkanı hangi partiden seçilmiştir? Benzin ve Motorine indirim var mı? Benzin ve Motorine indirim gelecek mi, yapılacak mı? 5 Mayıs akaryakıt fiyatları! 5 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title