Haberler

Konya'dan Mursi'ye Destek

Konya'da bir grup, Mısır'da askerin ülke yönetimine el koymasını protesto ederek Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek verdi.

Konya'da bir grup, Mısır'da askerin ülke yönetimine el koymasını protesto ederek Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek verdi.

Sosyal medya aracılığıyla bir araya gelen bir grup Alaaddin Bulvarında basın açıklaması yaptı. Grup adına konuşan Mevlana Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Mücahit Şahin Uludağ, farkı siyasi görüşlere sahip grubun Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'ye destek için buluştuğunu söyledi. Uludağ, "Günlerden beri takip ettiğimiz Mısır'daki olaylar bizi hakikaten üzdü. Demokratik seçimle iktidara gelen ve 1 yıldır ülkeyi yöneten Mursi farklı dış güçler tarafından yıkılmak istenmiştir. Bu dünyadaki Müslüman kitleye yansıyacak bir olaydır" dedi.

Mısır ile birlikte Ortadoğu'da yaşanan olayların kendilerini üzdüğünü anlatan Uludağ, "Mursi'nin Cumhurbaşkanı olmasıyla beraber Mısır'ı karıştırmayı kendilerine misyon edinen farklı dış güçlerin bu gün izlediğimiz ve gördüğümüz kadarıyla meydanlara çıkması televizyonlarda gördüğümüz kadarıyla büyük bir olay değildir. Ama bu tarz medyatik olayların çok farklı gündeme getirilmesi, Mursi'yi zor kullanarak ve ona destek olan halkın zor duruma düşmesi bizi tedirgin etmektedir" diye konuştu.

Askerin ülke yönetimine el koymasına derinden üzüldüğünü ifade eden Uludağ, bu olaylar çerçevesinde sonuna kadar Mursi hükümetinin yanında olacaklarını ve yapmaları gereken ne varsa yapacaklarını sözlerine ekledi. - KONYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Muhammed Mursi Uludağ Konya Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title