Haberler

Kocaeli - Kar Kalınlığı 3 Metreye Çıktı, Kartepe'de Elektrikler Kesilince Kayak Pistleri Kapandı

Kar kalınlığı 3 metreye çıktı, Kartepe'de elektrikler kesilince kayak pistleri kapandı SON yılların en yoğun kar yağışının gerçekleştiği ve zirvede kar kalınlığının 3 metreye yaklaştığı Kartepe'de işletmeciler elektrik kesintilerinden ne yapacağını şaşırdı.

Kar kalınlığı 3 metreye çıktı, Kartepe'de elektrikler kesilince kayak pistleri kapandı

SON yılların en yoğun kar yağışının gerçekleştiği ve zirvede kar kalınlığının 3 metreye yaklaştığı Kartepe'de işletmeciler elektrik kesintilerinden ne yapacağını şaşırdı. Elektrik arızası nedeniyle jenaratörleri sadece otele yeten Green Park Kartepe Otele ait kayak pistlerinde telesiyej ve diger sistemler arızadan kaynaklanan elektrik kesintisi nedeniyle çalıştırılamadığından pistler kapatıldı.

Kocaeli'nin Kartepe İlçesi'ne bağlı Maşukiye bölgesinden çıkılan ve henüz 5. kilometresinde 1.5 metre kar olan Kartepe'de işletmeciler son yıllarda gerçekleşen yoğun kar nedeniyle sevindi. Ancak yoğun kar yağışı nedeniyle Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş (SEDAŞ) elektrik direklerinde ve tellerde devrilme ve kopmalar meydana gelince bölge elektriksiz kaldı. Başta 1650 metre yükseklikte bulunan Green Park Kartepe Otel olmak üzere bu bölgedeki işletmelerin arıza nedeniyle elektrikler kesildi. Otelin jenaratörü ancak aydınlatma ve diger hizmetler için yeterli olduğundan telesiyejlerin bulunduğu alana buradan enerji verilemeyince kayak pistleri bugün kapatıldı. Otelde müşterilerle otel yöneticileri arasında bu yüzden sık sık tartışmalar yaşandı. Kartepe yolundaki 100 e yakın işletmede elektrik kesintilerinden yakındı. Kar yağışı ile birlikte başta İstanbul olmak üzere diger bölgelerden gelen vatandaşların uğradığı ve ihtiyaçlarını giderdiği işletme sahipleri yılbaşından bu yana sadece bu bölgede 50 kez yaklaşık olarak enerji kesildiğini ve SEDAŞ yetkililerinin ise bildirilmelerine rağmen uzun süre gelmediklerini ileri sürdüler.

İşletme sahiplerinden Ayhan Çelebi uzun yıllardır ilk kez bu kadar kar yağdığını ve çok müşteri geleceğini düşündüklerini ancak elektrik kesintilerinin buradaki esnafı bezdirdiğini ve jeneratörlerle enerji ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını söyledi.

Sedaş yetkilileri ise bir çok elektirik direklerinin ve kabloların kar nedeniyle devrildiğini söyledi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kartepe Sedaş Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title