Haberler

Kocaeli - 3//İzmit'Te İki Yolcu Treni Çarpıştı: 32 Yaralı

İzmit Seka Parkı Mevkii'nde Hafif Virajlı Demiryolunda Adapazarı'ndan İstanbul'a Giden Yolcu Treninin Devrilen Son 2 Vagonuna, Aynı Anda Karşı Yönden Gelen Yolcu Treninin Lokomatifi Çarptı. Can Pazarının Yaşandığı Kazada 1'i Ağır ve 1 Hamile Kadınla Birlikte 32 Kişi Yaralandı.

İzmit Seka Parkı Mevkii'nde hafif virajlı demiryolunda Adapazarı'ndan İstanbul'a giden yolcu treninin devrilen son 2 vagonuna, aynı anda karşı yönden gelen yolcu treninin lokomatifi çarptı. Can pazarının yaşandığı kazada 1'i ağır ve 1 hamile kadınla birlikte 32 kişi yaralandı.

Adapazarı'ndan İstanbul Haydarpaşa'ya giden 11621 sefer sayılı yolcu treninin son 2 vagonu, saat 19.55'te İzmit Seka Parkı Mevkii'nde virajda savrularak raylardan çıktı. Tevrilen vagonlara annı anda İstanbul Haydarpaşa'dan Adapazarı'na giden 11620 sefer sayılı yolcu treninin lokomatifi çarptı. Can pazarının yaşandığı kaza yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve kurtarma ekipleri sevk edildi. Kazada 1'i ağır olmak üzere 1 hamile kadınla birlikte 32 kişinin yaralandığı bildirildi. Yaralılardan 19'u Seka Devlet, 6'sı Kocaeli Devlet, 5'i Derince Devlet hastanelerine kaldırılırken, ağır yaralı yolcunun İstanbul Acıbadem Hastanesi'ne sevk edildiği, hamile kadının ise İzmit Kadın Doğum Hastanesi'ne tedavi altına alındığı bildirildi.

Kazada yaralan yolculardan 24'ünün isimleri şöyle:

"Selma Sayan, Berkan Sayan, Hilal Selvi, Meliha Cevahir, Özer Faruk Karataş, Harun Orak, Hamit Demir, Reyhan Arıkan, Büşra Temel, Yusuf Akbulut, Yasin Akbulut, Dursun Akbulut, Şeyma Dağcı, Pervin Barış, İlhan Karakuş, Fatih Akgül, Mehmet Salih Açıkel, Mustafa Kuçi, Selahattin Akbaş, Bülent Yılmaz, Selma Çolak. (Seka Devlet Hastanesi) Mehmet Bozkurt, Raif Temel, Onur Kilimci. (Kocaeli Devlet Hastanesi)."

Olay yerine giden Kocaeli Valisi Gökhan Sözer, kaza hakkında bilgi aldı ve kurtarma çalışmalarını yönlendirdi. Demiryolunun ulaşıma kapalı olduğunu bildiren Vali Sözer, saat 21.20 sıralıranda TCDD'den gelen uzman ekiplerin hasarlı lokomotif ile bir vagonu devrildiği yerden kaldırdığını, ağır hasarlı son vagonun ise kaldırılması için çalışmaların sürdürüldüğü söyledi. Vali Sözer, devrilen trenin hızlı gidip gitmediği yonundaki bir soru üzerine uzmanların kaza ile ilgili inceleme başlattığını belirtti.

Kaza sonrasında boşaltılan trenlerdeki yolcular, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'ne ait 16 yolcu otobüsü ile İstanbul ve Adapazarı2na götürüldü. Kaza nedeniyle kapanan demiryolunun da ulaşıma açılması için çalışmalar sürdürülüyor.

KORKU DOLU ANLAR

İzmit Seka Parkı Mevkii'nde, Adapazarı'ndan İstanbul'a giden yolcu treninin 2 vagonuna aynı anda karşı yönden gelen trenin çarpması ve 29 kişi yaralanmasıyla sonuçlanan kazayı, trendeki yolcular anlattı.

Hastaneye getirilen yolcular, panik dolu dakikaları, "Allah bizi korudu" diye özetledi. İstanbul'a giden 11621 sefer sayılı yolcu treninin son iki vagonunun makasta takıldığını anlatan yolculardan birisi, "Trenin son 2 vagonunun makasta takılı kaldığı sırada, diğer trende gelip vagonlara çarparak sürükledi. Kafa kafaya çarpışmadık. Allah bizi korudu" derken, bir diğer yolcu ise, "Trenin son 2 vagonu makasta önce raydan çıktı, kısa bir süre sonra da devrildi. Vagonlarda bulunan yolcular, panikle dışarıya çıkmaya çalıştı. Diğer tren ise devrilen vagonlara çarptı" ifadelerini kullandı

MAKİNİST KAZA SONRASI ŞOK GEÇİRDİ

İzmit Seka Parka Mevkii'nde meydana gelen tren kazasından yaklaşık 1 saat sonra İstanbul'dan Adapazarı'na giden 11620 sefer sayılı yolcu treninin birinci makinisti Maksut Bulut'un kazanın etkisiyle şok geçirip bayıldığı ve hastaneye kaldırıldığı öğrenildi.

26 HAFTALIK HAMİLE

Kaza sırasında yaralanan hamile kadının 25 yaşındaki Birgül Özhan olduğu öğrenildi. İzmit Kadın Doğum Servisinde tedavi altına alınan Birgül Özhan'ın, 26 haftalık hamile olduğu ve kasığından ayağına kadar yaralı olduğu, bebeğin ise durumunun iyi olduğu bildirildi. Özhan'ın tedavisine hastanede devam ediliyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title