Haberler

Kızılay'dan "Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi"

Kızılay Genel Başkanı Başdanışmanı Prof.dr. Ahmet Mete Işıkara, "Deprem Olacak mı Sorusundan Çok Birey Olarak Depreme Ne Kadar Hazırlıklıyız" Sorusuna Cevap Aramak Gerektiğini Söyledi.

Kızılay Genel Başkanı Başdanışmanı Prof.Dr. Ahmet Mete Işıkara, "deprem olacak mı sorusundan çok birey olarak depreme ne kadar hazırlıklıyız" sorusuna cevap aramak gerektiğini söyledi.

Türk Kızılay'ı tarafından ilki İstanbul'da gerçekleştirilen "Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi'nin" ikinci ayağı Düzce'de başladı. Kızılay Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen toplum liderlerinin eğitilmesi toplantısına Kızılay Genel Başkanı Başdanışmanı Prof.Dr. Ahmet Mete Işıkara da katıldı.

Toplantı öncesinde basın mensuplarının sorularını cevaplayan Işıkara, deprem olacak mı sorusundan çok depreme ne kadar hazırlıklıyız sorusuna cevap aranması gerektiğini söyledi. Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi kapsamında birinci ilin İstanbul olduğunu anlatan Işıkara, şöyle konuştu: "İkinci il Düzce. Şu an Düzce'de eğitmen eğitimi yapılıyor. 12 Kasım'da da tüm eğitmenler tüm Düzce'ye yayılarak muhtarlar, din adamları ve öğretmenler vasıtasıyla toplumu bilgilendirme çalışmalarına başlayacak.

Burada ilk olarak deprem olacak mı suali sormak yerine deprem olacağı gerçeğini kabul edeceğiz."

Türkiye'nin bir deprem ülkesi olduğunu anlatan Işıkara, sözlerine şöyle devam etti: "Marmara Denizi konuşuluyor. Marmara'da deprem olabilir, başka bir yerde de deprem olabilir. Bunun için deprem olacak mı sorusu yerine deprem olacağı gerçeğini kabul edip korunma kültürü bilincine ehemmiyet vermeliyiz. Bu da bireylerden başlar. Marmara'nın altında şunlar oluyor, fay şuradan geçiyor, buradan geçiyor. Bunlar sade bir vatandaş olarak beni ilgilendirmiyor. Marmara'da potansiyel olarak bir deprem tehlikesi var

mı? Var. Buradaki fay bir deprem üretecek mi? Evet. Ben bu depreme karşı hazır mıyım? Toplumun bu yönde yönlendirilmesi gerekiyor. Türk Kızılay'ı olarak toplumu teşkilatlandırmaya, toplum bilincini oluşturmaya çalışıyoruz. Artık deprem güvenli yapı bilincini aşılamalıyız. En önemlisi de can kaybına neden olan kötü bina ve evimizdeki eşyalardır."

Prof.Dr. Ahmet Mete Işıkara, mobilya ve beyaz eşya üreticilerine de tavsiyelerde bulunarak sözlerini şöyle tamamladı: "Mesela mobilya üretenler mobilyaları satarken, yine keza beyaz eşya üreticileri bu eşyaların duvara bağlantı elemanlarını da promosyon olarak verse. Böyle bir bağlantı elemanı verildiği zaman vatandaş evine gelen bu eşyayı monte eder. Bu da toplum bilinci aşılanmasında önemli olur. Marmara depreminde hayatını kaybedenlerin yüzde 3'ü devrilen ve kayabilen eşyaların altında kaldı."

Işıkara, daha sonra "Toplum Liderlerini Teşkilatlandırma Projesi" toplantısına katıldı.

(AY-AK-HO-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title