Haberler

Kırklareli Üniversitesi, THY İçin Nitelikli Personel Yetiştirecek

THY, kabin ekibi ihtiyacını daha nitelikli personelle takviye etmek için bu alanda önemli adımlar atan Kırklareli Üniversitesi ile iş birliği protokolü imzaladı.

Türk Hava Yolları (THY), kabin ekibi ihtiyacını daha nitelikli personelle takviye etmek için bu alanda önemli adımlar atan Kırklareli Üniversitesi ile iş birliği protokolü imzaladı.

THY Basın Müşavirliğinden yapılan yazılı açıklamaya göre, "Kabin Ekibi Eğitimi ve İstihdamı" protokolü, THY Genel Müdürü Temel Kotil ile Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Aykaç arasında imzalandı.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Kotil, kabin ekipleri eğitim ve istihdamına son derece önem verildiğini vurgulayarak, bu önemli anlaşmanın, üniversite ve sanayi iş birliğinin geldiği son nokta olduğunu ifade etti.

Öğrencinin doğrudan sektör için yetiştirilmesinin güzel bir örnek olduğunu belirten Kotil, "Protokol kapsamında, Türk Hava Yolları'nın kabin memuru ihtiyacı, en nitelikli insan kaynağıyla en donanımlı şekilde sağlanacaktır. 2023 hedef ve vizyonumuz, her alanda nitelikli personel ihtiyacı ile gerçekleşecektir" ifadelerini kullandı.

Rektör Prof. Dr. Aykaç da üniversite olarak iş hayatındaki gelişmeleri yakından takip ettiklerini, öğrencilerini de bu alandaki taleplere göre yetiştirerek, donanımlı hale getirmek istediklerini belirtti.

Bu program ile öğrencilerin, Sivil Havacılık ve Kabin Hizmetleri bölümünde teorik eğitimin yanı sıra uygulama ve staj imkanı da elde ederek mezun olacaklarını kaydeden Aykaç, doğrudan iş dünyası ile üniversitelerinin iş birliğiyle bu önemli fırsatı, havacılık sektörünün ihtiyaçlarına sunacaklarını söyledi. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Türk Hava Yolları Mustafa Aykaç Temel Kotil Kırklareli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title