Haberler

Kırıkkale: Pazarcı Esnafından Zikke Eylemi

Kırıkkale'de Pazarcı Esnafı, Atatürk Bulvarı Üzerine Kurulan Pazaryerinde, Demir Zikke Çaktırmayan Belediyeyi Protesto Etti.

Kırıkkale'de pazarcı esnafı, Atatürk Bulvarı üzerine kurulan pazaryerinde, demir zikke çaktırmayan belediyeyi protesto etti.

Manifatura ve Tuhafiyeciler Odası'na mensup esnaf, ellerinde demir zikkelerle pazaryerinde herkesin hayret dolu bakışları arasında yürüyüş yaptı. Oda Başkanı Sezai Bulut, belediyenin tezgahlarda kullanılan demir zikkelerin belediye tarafından asfalta çakılmasına müsaade etmediğini söyledi. Bulut, "Kırıkkale Belediyesi pazaryerinde tezgah açtığımız yerdeki yolu yeni asfaltladı. Biz de hizmet geldi diye ilgililere teşekkür ettik. Sabah geldiğimizde zabıtalar bize asfaltın yeni atıldığını demir zikkelerin çakılmayacağını söyledi. Şimdi biz ne yapalım? Çadırlarımızı ve tezgahlarımızı bağlamak için demir zikkeleri çakmak zorundayız. Bu bizim ekmek kapımız. Yüzlerce esnaf bu işten ekmek yiyor" dedi.

Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz ise asfaltın çok pahalı olduğunu, yeni çalışma yapılıp asfaltlanan yerlerin pazarcılar tarafından demir kazıklarla tahrip edilmesine müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title