Haberler

Kırıkkale Üniversitesi'nde 18 Mart Çanakkale Zaferi konferansı düzenlendi

Güncelleme:

Kırıkkale Üniversitesi, 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla '18 Mart Çanakkale Zaferi ve Bir Milletin Dirilişi' konulu bir konferans düzenledi. Konferansta, Çanakkale Zaferi'nin Türk milletinin yanı sıra diğer milletlere de ilham verdiği vurgulandı. Konferansa Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya Örs, Vali Mehmet Makas ve Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan da katıldı.

Kırıkkale Üniversitesince 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi'nin 109. yıl dönümü dolayısıyla "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Bir Milletin Dirilişi" konulu konferans gerçekleştirildi.

Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Kurumu Başkanı Prof. Dr. Derya Örs, Mavi Salon'da düzenlenen konferansta, 18 Mart 1915'te Çanakkale Boğazı'na yüklenen düşman kuvvetlerinin, ezelden beri hür yaşayan milletlere zincir vurma arzularının bütün dünyayı ateşe attığı bir devrin temsilcisi olarak görülebileceğini belirtti.

Çanakkale destanının, Türk milletinin yanında nice milletlerin de hürriyet mücadelesine ışık olduğunu anlatan Örs, şöyle konuştu:

"109 yıldır Türk milletinin belleğinde yaşayan Çanakkale Zaferi, ne mutlu bize ki bugün olduğu gibi her yıl coşkuyla ve hakkıyla anılmaktadır. Bununla birlikte şunu da belirtmemiz gerekir ki bu zaferi ve onun mimarlarını sadece yıl dönümlerinde anmakla yetinmiyoruz. Türk devleti ve milletinin benliğinde onlar her an, her lafta yaşamakta ve yaşatılmaktadır. 1915'te Türk milletinin yedi düvele karşı elde ettiği bu zaferin mümkün kılan Çanakkale ruhu, Anadolu'nun Türk yurdu olarak kesin bir şekilde tescil edildiği Milli Mücadele ile kalmamış, ikinci yüzyılına ulaşan şanlı Türkiye Cumhuriyeti'mizin de en temel şiarlarından olmuştur."

Örs, "Geçmişte olduğu gibi bugün de çeşitli tehditlerle sınanan ülkemiz, Çanakkale'den miras aldığı birlik ve beraberlik içerisinde mücadele azmini kararlılıkla sürdürmektedir." dedi.

Vali Mehmet Makas ise "Çanakkale bir duruştur, ruhtur. O ruhu da kendine dünyaya nizam vermek adına rol biçilmiş olan yüce Türk milleti tarihin her sahnesinde ifa etmiştir. Milletimiz hakkı temsil ederken, dünyaya nizam verirken hiçbir zaman merhameti de elinden bırakmamıştır. Yüce Türk milleti, bütün dünyaya nizam vermek, adaletle ve hoşgörülü bir yönetimi yaymak adına kutlu yürüyüşüne devam edecek. Bundan kimsenin şüphesi olmasın." ifadelerini kullandı.

Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan da 1800'lerde Batı'da kurulan düşünce örgütlerinin bu topraklar üzerinde halen planlar yaptığını söyledi.

Konuşmaların ardından Türk Tarihi Kurumu Başkanı Prof. Dr. Yüksel Özgen, "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Bir Milletin Dirilişi" konulu konferans verdi.

Programa, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Mehmet Ali Durmuş, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Keskin, protokol üyeleri, gaziler ve öğrenciler katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Kırıkkale Üniversitesi Çanakkale Zaferi Ersan Aslan Derya Örs Kırıkkale Çanakkale Konferans 18 Mart Rektör Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yargı final mi yapıyor? Yargı bitiyor mu 2024? Teşkilat final mi yapıyor? Teşkilat bitiyor mu 2024? Korkma Ben Yanındayım final mi yapıyor? Korkma Ben Yanındayım bitiyor mu 2024? Üç Kız Kardeş final mi yapıyor? Üç Kız Kardeş bitiyor mu 2024? Kardeşlerim final mi yapıyor? Kardeşlerim bitiyor mu 2024? Gönül Dağı final mi yapıyor? Gönül Dağı bitiyor mu 2024? 27-28 Nisan Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 27-28 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 27-28 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 27-28 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 27-28 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 27 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 27 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 27 Nisan 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 27 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 27 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 27-28 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
title