Haberler

Kimliğini Kaybetti, Hırsızlıktan Cezaevine Girdi

İzmir'de fırıncı, 35 yaşındaki Enver Karaca, kaybettiği kimliğinin hırsızlar tarafından kullanılması sonucu işlemediği suç nedeniyle cezaevine girdi.

İzmir'de fırıncı, 35 yaşındaki Enver Karaca, kaybettiği kimliğinin hırsızlar tarafından kullanılması sonucu işlemediği suç nedeniyle cezaevine girdi.

Enver Karaca'nın evine giden polisler, Nazilli 3'üncü Asliye Ceza Mahkemesi'nce hakkında 'Hırsızlık' suçundan verilen 2 yıl 5 ay 5 günlük hapis cezasının kesinleşmesi nedeniyle gözaltına aldı. Adliyeye sevkedilen Karaca, tutuklanarak, Buca Cezaevi'ne konuldu. 10 günden bu yana cezaevinde bulunan Karaca, avukatları Can Burak Saltabaş ile Göktuğ Tosun'a ulaşıp bu suçu işlemediğini, 2006 yılı Ağustos ayında kaybettiği ancak, 6 ay sonra resmi kurumlara başvuruda bulunduğu kimliği nedeniyle bu olayın başına gelmiş olabileceğini söyledi.

Harekete geçen avukatlar, araştırmalarında, Enver Karaca'nın hakkında 3 ayrı daha dava olduğunu saptadı. Bunlardan Nazilli 1'inci Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ve şu an Yargıtay'da bulunan dava dosyasında, Enver Karaca'nın, yargılanmasına neden olan 2007 yılındaki hırsızlık olayının ardından kaçarken polise yakalandığı ve Nazilli Cezaevi'nde 6 ay tutuklu kaldıktan sonra tahliye edildiği ortaya çıktı. Cezaevine giden avukatlar, tutuklu olarak kalan Karaca'nın kimliğini kullanan kişinin, bilgilerinin kendi müvekkilleriyle aynı, ancak fotoğrafının farklı olduğunu saptadı. Müvekkilleri Karaca'nın kimliğinin kullanıldığını belirleyen avukatlar, hemen mahkemeye başvurup yeniden yargılama yapılmasını ve tahliyesini talep etti, parmak izleri de delil olarak sunuldu.

SİGORTALI OLARAK ÇALIŞMIŞ

Karaca'nın avukatlarından Saltabaş, şöyle konuştu:

"Müvekkilimizin kaybettiği kimliğiyle suçlar işlenmiş. ve işlemediği suç yüzünden şu an cezaevinde bulunuyor. Sahte kimliği kullanan kişinin suçları işlediği tarihte müvekkilimiz zaten İzmir'de bir fırında sigortalı olarak çalışıyor. Bu bilgileri de yetkili mahkemelere ulaştırdık. Müvekkilimizin bir an önce tahliye edilmesi gerekiyor. On gündür suçsuz yere cezaevinde yatması nedeniyle tazminat davası da açacağız." - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Asliye Ceza Mahkemesi Nazilli İzmir Buca Politika Güncel Haberler

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın Roma gezisi eleştirisine yanıt: Kamu parasını korumayı bana mı öğretecek?

Uyuşturucu bağımlısı genç, anne ve babasını silahla öldürüp aynı silahla kafasına ateş etti

Uyuşturucu bağımlısı genç, anne ve babasını silahla öldürüp aynı silahla kafasına ateş etti

Bakmadan Geçme

Resmi Gazete bugün (29 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 29 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Sandık Kokusu Metin Akdülger neden ayrıldı? #128250 İstanbul'un Fethi otobüsler ücretsiz mi 2024? #129300 29 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 29 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! Survivor Yunus Emre elendi mi? #129300 29 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 29 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 29 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! #128220 29 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 29 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! 29 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

Ali Koç'tan Aziz Yıldırım'a tarihi çağrı: Televizyonda, yüz yüze konuşalım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title