Haberler

Khan'ın Başı Dertten Kurtulmuyor

IMF eski başkanı Dominique Straus-Khan'ın seks skandalı her gün değişik boyut kazanıyor.

Kahn'ı 'cinsel taciz' ile suçlayan temizlikçi kadının 'hayat kadını' olduğunun ortaya çıkması, 'para koparabilmek' için suçlamış olması, Amerika'daki olayın akışını değiştirmişti. Dominique Strausse-Khan kurtuldu denecekken, bu kez eski başkan 31 yaşındaki Fransız yazar Tristane Banon tarafından 2003 yılında 'cinsel tecavüze yeltenme' suçundan Fransa'da mahkemeye veriliyor.

Amerikalı savcılara Dominique Strausse-Khan hakkında şahitlik yapmayacağını bildirmiş olmasına rağmen, Amerika'daki olayın boyutları değişir değişmez, Fransa'da hakkında şikayette bulunmak isteyen gazeteci-yazar Tristane Banon'un yapmış olduğu zamanlama siyaset ve medya çevrelerinde şüpheyle karşılandı. Amerika'da serbest bırakılan Khan, 2012 yılında cumhurbaşkanlığı seçimlerine aday olması durumunda, Fransız seçmeninin yüzde 48'nin oyunu alabileceği kamuoyu yoklamalarında ortaya çıkmıştı.

Dominique Strausse-Khan'a yakın çevreler tarafından, Amerika'da yaşanan seks skandalı konusunda Fransız Accor Hotel grubunun davranışları hakkında şüphe duyuldu. Olayın üzerinden 1 saat bile geçmemişken hotel yöneticilerinin telefon ile Elysee sarayını arayarak cumhurbaşkanlığını haberdar ettikleri ileri sürülmüştü. Bu iddiaların ortayı çıkması üzerine Fransız kamuoyu bunu 'talihsiz rastlantı' ve 'siyasi bir oyun' olarak nitelendirmişti. Dominique Strauss-Khan, Gazeteci Yazar Tristan Banon hakkında iftira ve yersiz karalama yaptığı için suç duyurusunda bulunacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title