Haberler

Kerkük'teki Terör Saldırısında Yaralanan 8 Türkmen Tedavi İçin Ankara'ya Getirildi

Kerkük'ün Güneyindeki Emirli Köyünde Yaşanan Terör Saldırısında Yaralanan 8 Türkmen Daha, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na Ait Bir Uçakla Ankara'ya Getirilerek Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) Tedavi Altına Alındı.

Kerkük'ün güneyindeki Emirli köyünde yaşanan terör saldırısında yaralanan 8 Türkmen daha, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait bir uçakla Ankara'ya getirilerek Gülhane Askeri Tıp Akademisi'nde (GATA) tedavi altına alındı.

Irak'ın Kerkük kentinin güneyindeki Emirli köyünde 7 Temmuz günü gerçekleştirilen terör saldırısında çok sayıda Türkmen yaralanmıştı. Saldırının ardından bölgeye yardım elini uzatan Türkiye, iki ambulans uçakla 21 yaralıyı Ankara'ya getirmiş, yaralılar GATA'da tedavi altına alınmıştı. Türk Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na ait bir uçak, bugün bölgeye bir sefer yaptı ve 8 yaralı daha Ankara'ya getirildi. Çoğu yaşlı ve kadınlardan oluşan yaralılar, Etimesgut Askeri Havaalanı'nda sedyelerle uçaktan indirilerek

ambulanslara konuldu. Yaralılar, daha sonra GATA'ya götürülerek tedavi altına alındı. GATA doktorları, hastalarla yakından ilgilenirken, saldırıda yaralanan Türkmenler de olayın ardından sadece Türkiye'nin kendilerine yardım elini uzattığını belirterek Türk yetkililere teşekkür etti.

(ZÇ-OK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title