Haberler

Keban'dan Türkiye'ye Açılan Ressam

Elazığ’ın Keban ilçesinde, 14 yıldır sanat galerisi bulunan ve Türkiye genelinde 44 sergiye katılan ressam Abdullah Bulut, Cumhurbaşkanları Süleyman Demirel, Ahmet Necdet Sezer ve halen Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül’e eserlerinden gönderdiğini söyledi.

Elazığ'ın Keban ilçesinde, 14 yıldır sanat galerisi bulunan ve Türkiye genelinde 44 sergiye katılan ressam Abdullah Bulut, Cumhurbaşkanları Süleyman Demirel, Ahmet Necdet Sezer ve halen Cumhurbaşkanı olan Abdullah Gül'e eserlerinden gönderdiğini söyledi.

Ressam Abdullah Bulut, Elazığ'ın Keban ilçesinde 14 yıl önce açtığı sanat galerisinde eserlerini yapmaya devam ediyor. Birbirinden farklı resimleri çizen ve portre çizmede sayılı ressamlar arasında bulunan Bulut, ilçede açtığı sanat galerisi sayesinde yetenekli gençlere mesleğini öğretiyor. Konya, Kahramanmaraş, Malatya'da öğretmenlik yapan, ardından Elazığ'ın Keban ilçesine gelerek sanat galerisi açan Bulut, şöyle konuştu: "Türkiye genelinde 44 kişisel ve karma sergide bulundum. Geçmişten bu zamana gelen sanatla ilgili bilgi birikimiyle hem Elazığ hem de Keban ilçesinin tanıtımı için Türkiye genelinde açmış olduğum sanat galerileri oldu. Ankara ve İstanbul başta olmak üzere binlerce ziyaretçim oldu. Elazığ'da bulunan sanat dalları bir araya getirilerek bir bütün şekilde değerlendirildiği zaman çok farklı şeylerin olacağı kanısındayım. Günümüzde ülkemizin her yerinde sanata önem verilmeye başlandı. Keban gibi küçük bir ilçede bu sanatsal faaliyeti yapmanın bir amacı da insanları yönlendirmektir. Yetenekli ve becerikli çocukları yönlendirmek istiyorum. Çok sayıda öğrenci yetiştirdim, bunlar ressamlığa devam ediyor."

Devlet büyüklerinin portresini de çizdiğini ifade eden Bulut, sözlerini şöyle sürdürdü: "İlk olarak Süleyman Demirel'e Fırat Üniversitesi ziyaretinde eserimi vermiştim. Daha sonra Ahmet Necdet Sezer geldi ona da portresini verdim. En son şimdiki Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül'e ziyarete giden öğrencilerimiz benden bir eser götürdü. Bir çok ilde eserim bulunuyor. Portreyi bire bir yaptığım için çok beğeniliyor."

Sanat ve sanatçıya desteğin her geçen gün arttığını ancak yeterli olmadığını vurgulayan Bulut, bu alanda daha fazla desteğe ihtiyaç olduğunu sözlerine ekledi. - ELAZIĞ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Süleyman Demirel Türkiye Elazığ Keban Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title