Haberler

Kazakistan Cumhurbaşkanı Nazarbayev Güney Kore'de

ASTANA (AA) – Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Seul'e yaptığı resmi ziyaret kapsamında Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye ile bir araya geldi.

ASTANA (AA) – Kazakistan Cumhurbaşkanı Nursultan Nazarbayev, Seul'e yaptığı resmi ziyaret kapsamında Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye ile bir araya geldi.

Cumhurbaşkanlığı Basın Ofisinden yapılan açıklamada, iki ülke arasındaki ticaret, ekonomi, yatırım, enerji, ulaştırma ve bilim alanlarında işbirliği konularının görüşmede ele alındığı belirtildi.

Cumhurbaşkanı Nazarbayev, Çin'in Pasifik kıyılarında yer alan Lianyungang Limanı'ndaki Kazakistan terminali inşaatının tamamlandığını belirterek "Terminalden bir milyona yakın konteyner geçirildi. Ayrıca Çin sınırındaki Horgos 'kuru limanıyla' Hazar Denizi'ndeki Aktau Limanı'nı bağlayan demiryolu inşa edildi. Türkmenistan aracılığıyla İran'dan Barsa Körfezi'ne kadar demiryolu döşendi. Bunlar, Kore tarafından kullanılabilir." ifadesini kullandı.

Park da iki ülke başkanları arasındaki güvenilir ve dostluk ilişkilerinin pekiştiğine ve ikili işbirliğinin güçlendiğine işaret ederek "Kazakistan-Güney Kore ilişkileri birbirini tamamlayıcı işbirliği temelinde hızlı bir şekilde gelişiyor." ifadesine yer verdi.

Görüşmenin sonunda Kazakistan ile Güney Kore arasında stratejik işbirliğini derinleştirme beyannamesi, yatırım, ticaret, sanayi ve enerji alanlarında ortak hareket planı anlaşması, yatırım, ulaştırma alanında inovasyon projelerini destekleme memorandumu imzalandı.

İş adamlarıyla görüşme

Cumhurbaşkanı Nazarbayev, daha sonra Güney Kore'nin önde gelen firmalarının temsilcilerini kabul etti.

Güney Kore'yi Kazakistan'ın Doğu Asya bölgesindeki en önemli stratejik ortaklarından biri olarak niteleyen Nazarbayev, Güney Koreli şirketlerin son 25 yılda Kazakistan'a 9 milyar dolar yatırım yaptığını hatırlattı.

Son yıllarda dış etkenlerden dolayı karşılıklı yatırım miktarında düşüş yaşandığına dikkati çeken Nazarbayev, iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin geliştirilmesine yeniden ivme kazandırmanın önemini vurguladı.

Cumhurbaşkanı Nazarbayev, halihazırda Kazakistan'da 485 Güney Kore şirketinin faaliyet gösterdiğini sözlerine ekledi.

Nazarbayev'in Seul ziyareti kapsamında Ensey Üniversitesi'ni ziyaret etmesi bekleniyor.

Kaynak: AA / Güncel

Nursultan Nazarbayev Kazakistan Güney Kore Seul Politika Güncel Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title