Haberler

İzinsiz Askeri Uçak Kaldıran 48 Subay ve Astsubay Tutuklandı

Güncelleme:

Kayseri'de darbe girişimi sırasında izinsiz olarak 8 nakliye uçağını kaldıran, aralarında 1 generalin de bulunduğu 48 subay ve astsubay tutuklandı.

Kayseri'de darbe girişimi sırasında Erkilet 12'nci Hava Ana Ulaştırma Üs Komutanlığı'ndan izinsiz olarak 8 nakliye uçağını kaldıran, Kayseri ve Malatya'da TEM ekiplerince gözaltına alınan, aralarında 1 generalin de bulunduğu 48 subay ve astsubay tutuklandı.

İLLERE MÜHİMMAT GÖTÜRDÜLER

Valilik ve Garnizon Komutanlığının uyarısına karşın darbe kalkışması sırasında Erkilet Hava Üssü'nden 8 nakliye uçağını çeşitli illere mühimmat ile götürüp, oralardan Ankara ve İstanbul'a darbecilere destek amacıyla asker götürmek isteyen 52 pilot, teknisyen ile Kayseri'de görevli aralarında Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral İsmail Yalçın'ın da olduğu 3 üst düzey subay Malatya ve Kayseri'de gözaltına alınıp sorgulandı.

48 SUBAY VE ASTSUBAY TUTUKLANDI

Toplam 55 subay, astsubay dün öğle saatlerinde başlayan bugün öğle saatlerine kadar nöbetçi iki ayrı Sulh Ceza Mahkemesince ağır ceza mahkemesi salonlarında yapılan duruşmalar sonucu 48'i tutuklanırken, 5 zanlı savcılıkça, 2 zanlı ise nöbetçi mahkemece salıverildi.

DURUŞMA 24 SAAT SÜRDÜ

24 saat süren duruşma sonrası;

Garnizon Komutanı Hava Pilot Tümgeneral; İsmail Y.,

Pilot Kurmay Albay; Erhan B.,

Jandarma Kurmay Albay; Emre F.,

Hava Yarbay; Ergun A.,

Binbaşı; Mustafa İ.

Yüzbaşılar;

Eyüp M., Ahmet U. Y., Burcu D., Yasin Ç., Gökhan G. D., Fevzi K., Mehmet T. K., İbrahim Y., İsmail H. Ö., Burhan Y.

Üsteğmenler;

Yasin G., Emre D., İsmail B., Mehmet K., Süleyman Z., Hasan A., Özgüç G., Cihan C., Samet A., Mustafa G. T.

Teğmenler;

Mehmet K., Enes Y.

Astsubaylar;

Mehmet A., Abdullah B., Sinan S., Mesut B., Aydın U., Cumali Ü., Zafer Ş., Ümit Ö., Metin K., Mesut Ü., Erdal E., Adem E., Hüseyin G., Raif F., Nuri Ö., Faruk A., Serkan A., Fatih Zeki S., Ümüt İ., Ali K., İbrahim Ç. tutuklandı.

Tutuklular, Kayseri ve diğer illerdeki cezaevlerine nakledildi.

İlgili Haberler
Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Malatya Erkilet Kayseri Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu? Samsunspor Trabzonspor maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Samsunspor TS maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Manchester City Wolverhampton maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) M.City Wolverhampton maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Samsunspor Trabzonspor maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! Samsunspor TS maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Gönül Dağı CANLI izle! TRT 1 Gönül Dağı 137. yeni bölüm full HD canlı yayın izle! Benzine ve motorine indirim gelecek! SON DAKİKA! Akaryakıta indirim var mı, ne zaman? Hull City play-off'a kaldı mı, kaçıncı oldu? Hull City Premier Lig'e çıkar mı? Zaniola Galatasaray'a dönecek mi? Aston Villa Zaniola'nın bonservisini aldı mı, alacak mı? Samsunspor Trabzonspor maçı CANLI izle! 4 Mayıs Samsunspor TS maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Kayserispor Fatih Karagümrük maçı CANLI izle! 4 Mayıs Kayserispor F.Karagümrük maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? Real Madrid Cadiz maç özeti ve golleri izle! (VİDEO) Real Madrid Cadiz maçı özeti! Golleri kim attı, maç kaç kaç bitti? Real Madrid Cadiz maçı kaç kaç, bitti mi? MAÇ SKORU! R.Madrid Cadiz maçı kaç kaç, canlı maç skoru! Real Madrid Cadiz maçı CANLI izle! 4 Mayıs R.Madrid Cadiz maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? 4-5 Mayıs Akaryakıt Fiyatları: Benzine ve motorine indirim veya zam var mı?
500

Yorumlar (10)

vatandaş:

insan görünümlü yaratıklar hepiniz adisininiz

32
1
yanıtYanıtla
Eski Türkiye Yok:

Bunağın bedduası adres şaşırmış. BURAYA KADAR, DEVLETİN EKMEĞİNİ YİYEN HAİNLERBu milletin ekmeğini yiyen ihanet şebekesi hakkımız size zehir zıkkım olsun

10
1
yanıtYanıtla
kemal beziroğlu:

vayy gülenci pkk lı köpekler yorumlarda belli oluyor

5
3
yanıtYanıtla
pkk:

havacıların hepsini hapse atın :D pilotların hepsini bu sayede uçak uçuracak kimsede kalmıcak :D

2
6
yanıtYanıtla
CENK:

SİZİN GİBİ HAİNLERİN PEŞİNE BALTAYLA BIÇAKLA DÜŞERİZ SİZİN GİBİ KÖPEKLERİ İMHA ETMESİNİ BİLİRİZ.

yanıt8
yanıt2
pkk:

15 temmuzda gördük . anca kendi askerinize gücünüz yetiyo . hemde canice cahilce

yanıt4
yanıt1
e kitap:

bu kadına ve diğerlerine attıkları füzeler anladınız arkadaşlar

5
1
yanıtYanıtla
CAN:

KATİL KÖPEKLERE 3 M. KARE HÜCRE CEZASI BİLE ÖDÜL OLUR ONLARI YAŞATMAYIN BU ÜLKENİN HAVASINI TENEFFÜZ ETTİRMEYİN

2
2
yanıtYanıtla
ahmet:

bu hainlerin eşleri çocukları halaaa devletin lojmanlarında ikmaet ediyor. lütfen bu hainlerin evlerini lojmanlardan boşaltın. .

3
0
yanıtYanıtla
çarşambalı:

Bir japon mühendis çalıştığı köprüde bir halat benim yüzümden koptu diye intihar etmişti BU KÖPEKLERİN YAPTIĞI İSETAM BİR (ANLATMAYA KELİME BULAMIYORUM ) YARDIMCI OLALIM TEKER TEKER İNTİHAR ETSİNLER.

1
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title