Haberler

Kayseri Barosundan Açıklama Devlete Güven İçin Failler Bulunmalı

Vatan HAİNLİĞİNE EŞ DEĞER DİNLEMELERDEN HESAP SORULMALIDIR Baro Başkanı Fevzi Konaç, yerel seçimler öncesi yaşanan dinlemeleri de değerlendirdi.

Vatan HAİNLİĞİNE EŞ DEĞER DİNLEMELERDEN HESAP SORULMALIDIR

Baro Başkanı Fevzi Konaç, yerel seçimler öncesi yaşanan dinlemeleri de değerlendirdi. Konaç, 'Seçim öncesi ülkemiz siyasi tarihinde ne yazık ki bir daha olmasını asla kabul edemeyeceğimiz can sıkıcı, devletimizin ulusal çıkarlarının zedelenmesine neden olan olaylar yaşandı. Tarafı olalım veya karşı olalım farketmeden, açıkça belirtmemiz gerekir ki; Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti aleyhine ortaya sürülen kasetler, ülkemizin birliğine yönelik iğrenç bir tehdit olduğu gibi, içeriğinin hukuki olarak incelenmesi de zaruridir. Dinleme ve paylaşım faillerinin bulunup cezalandırılması da en büyük arzumuzdur. Başbakanımıza ve iktidara yönelik saldırılar; memleketimizin geleceğine yönelik hain saldırılar olarak tarihe geçmiştir. Saldırıların kabul edilmesi asla mümkün değildir. Ancak bir o kadar da dikkat edilmesi ve kaçınılması gereken konu; failler tam olarak tespit edilmeden bir kısım ön yargılarla hareket edilerek haksızlık yapılmasına sebep olacak tavırlardır. Tüm bunlara sebep olan kanunsuz dinlemelere karşı, yeterince tedbir alınmadığının ortaya çıkması bir tarafa, bu konuda zaaf gösteren devlet organizasyonu da acilen gözden geçirilmelidir. Dinlemelerin ne kadar ahlaksız bir şekilde kamuoyuna ulaştığı malumdur. Bunların failleri mutlaka tespit edilerek hesap sorulmalıdır şeklinde konuştu.

HSYK kanun değişikliği ile yapılan görevden alma ve atamaların, niyet ne olursa olsun, toplumda yargıya müdahale olarak algılandığını ve toplumun büyük kesiminde yolsuzlukların üstünün kapatılması adına bir yargı kıyımı olarak kabul edildiğini vurgulayan Konaç, bunun telafi edilmesi ve kamuoyunun aydınlatılmasını istedi.

ÖZGÜRLÜKLER BASKI VE HUKUKSUZ UYGULAMALARLA KISITLANAMAZ.

Yerel seçimler öncesi bazı sosyal paylaşım sitelerinin kapatılmasının özgürlükleri kısıtlama anlamına geleceğine vurgu yapan Baro Başkanı Konaç, şöyle devam etti 'Seçim arifesinde yaşanan Twitter ve Youtube gibi sosyal paylaşım sitelerinin kapatılması büyük tartışmalara neden oldu. Özgürlüklerin önünün açılması adına atılan adımların bir kısmından adeta vazgeçilmiştir. Bu sitelerin Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına uymaması, mahkeme kararlarını yerine getirmemesi, özel hayata müdahale içeren paylaşımlara engel olmaması, başka ülkelerdeki talepleri yerine getirirken bizim ülkemiz hukukunu dikkate almaması asla kabul edilemez. Bu konuda Devlet olarak alınacak önlemlerin sonuna kadar yanında olmamız gerektiğinin farkındayız. Ancak zamanlama itibarıyla farklı kuşkuları beraberinde getiren ve hukuken izah edilemeyen kapatmaların doğru olmadığı kanaatindeyiz.

DEVLETE VE ADALETE GÜVENİN DEVAM ETMESİ İÇİN FAİLLER BULUNMALI

Yaşanan toplumsal olaylarda yaşamını yitirenlerin faillerinin bulunmasını ve cezalandırılmasını da isteyen Baro Başkanı Konaç, 'Toplumsal olayların yaşandığı süreçlerde genç ve hayatın baharında yavrularımız ne yazık ki can vermiştir. Güvenlik görevlisi kardeşlerimiz toprağa düşmüştür. Kim olursa olsun bu olaylardaki ölümler vicdanları kanatmıştır. Bu yaşananların failleri mutlaka ortaya çıkarılmalı ve hesap sorulmalıdır. Devlete güvenin tesis edilmesi, Hukuk Devleti kurallarının işlemesine bağlıdır değerlendirmesinde bulundu.

BASIN ÖZGÜRLÜĞÜ ADINA YAŞANAN SON OLAYLAR TEREDDÜTLERİ KATLAMIŞTIR

Basın özgürlüğü ve yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarıyla ilgili de değerlendirmelerde bulunan Baro Başkanı Konaç, şunları söyledi 'Basın özgürlüğü tartışılmaz bir Anayasal haktır. Bu özgürlüğün kişi hak ve hukukunun ihlal edilmesi, yalan iftira gibi kabul edilemeyecek hususlar dışında siyasi ve ideolojik kaygılarla kısıtlanması kabul edilemez. Bu uygulamaların olduğu ülkeler demokratik ülke vasfı taşıyabilir mi Ancak son birkaç ayda ne yazık ki bir kısım basın yayın organları insaf sınırlarını zorlayacak şekilde kişi hak ve hukukunu ayaklar altına alacak bir çizgi içinde hareket etmiş, buna mukabil ülkemizin siyasi iktidarının basın yayın organlarına müdahalelerini de toplum olarak gözlemlemiş bulunmaktayız. İkisinin de vicdanlarda kabul görmediğini düşünüyoruz. Bu tavırlardan acilen vazgeçilmelidir. Yolsuzluk ve rüşvet operasyonları toplumun farklı kesimlerinde farklı algılar oluşturmuştur. Mahkemece yapılacak bir yargılamanın varlığı ve bir hüküm kurularak, varsa suçluların tespiti halinde yorum yapılması en doğru olanıdır. Hiç kimseyi haksız ve hukuksuz olarak suçlu ilan etmek doğru olamaz. Ancak gelinen noktada adil bir süreç işletilerek bu konuda kamu vicdanını tatmin edecek bir netice elde edilmelidir. Bu tüm milletimizin ortak beklentisidir.

Baro Başkanı Fevzi Konaç, konuşmasının son bölümünde avukatlık mesleğinin bitirildiğini öne sürerek, konuşmasını şöyle noktaladı ? Savunmaya, Avukata gereken değer verilmediği müddetçe, avukatlar her geçen gün daha da itibarsızlaştırıldığı takdirde, hiçbir çözümün yeterli olamayacağı aşikardır. Savunma, adalet mekanizması içerisinde kendisine layık olan yeri bulduğu müddetçe adaletin tecelli etmesi mümkün olabilecektir.. Lütfen hukuk adına, ülkemiz adına Barolara kulak verin. Mesleğimiz artık icra edilemez hale gelmiştir. Açılan hukuk fakülteleri ve öğrenci sayılarındaki artışların nelere gebe olduğunu artık lütfen görün ve anlayın. Baroları oyalamamanızı ve artık çözüm üretmenizi umutla bekliyoruz.

Baro Başkanı Fevzi Konaç, basın toplantısının ardından uluslararası yarışmalarda dereceye giren avukatlık ve yargıyla ilgili 50 karikatürün yer aldığı serginin açılışını yaptı. Baro girişinde açılan sergi bir hafta açık kalacak.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fevzi Konaç Türkiye Kayseri Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title