Haberler

Kayalıklarda 3 Saat Kurtarılmayı Beklediler

Güncelleme:

Kocaeli'nin Kandıra'da serinlemek için girdikleri denizde dalgaların artması üzerine yüzerek ulaştıkları kayalıklarda mahsur kalan 4 kişi, kurtarıldı.

Kocaeli'nin Kandıra ilçesinde kayalıklarda mahsur kalan 4 kişi, Kocaeli Sahilleri Su Kazaları Engelleme Merkezi (KOSGEM), AFAD ve Kandıra İtfaiyesi ekipleri tarafından 3 saat sonra kurtarıldı.

Sarısu ile Kerpe arasında havuz denilen mevkide serinlemek için girdikleri denize giren Hasan Yener (53), akrabaları Hatice Cılız (40), Sena Cılız (6) ve Tuğba Yener (7), dalgaların artması üzerine yüzerek ulaştıkları kayalıklara sığındı.

Kıyıya 30 metre mesfede bulunan kayalıklarda, havanın kararması ve dalgaların devam etmesi nedeniyle mahsur kalan 4 kişinin imdadına akrabaları yetişti.

Akrabalarının ihbarı üzerine Kandıra İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri, mahsur kalan kişileri kurtarmakta zorlanınca, yardım çağırdı.

Bölgeye gelen Büyükşehir Belediyesine ait Kocaeli Sahilleri Su Kazaları Engelleme Merkezi (KOSGEM),  AFAD ve Kandıra İtfaiyesi'nden oluşan 15 kişilik ekip, yükselen dalgalar nedeniyle kayalıklara botla ulaşamadı.

Ekipler, kıyıdan kayalıklara çektikleri halatlar yardımıyla aileyi mahsur kaldıkları yerden 3 saat sonra kurtarmayı başardı.

Kontrolden geçirilen 4 kişinin sağlık durumlarının iyi olduğu öğrenildi. - Kocaeli

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title