Haberler

Kayseri'den kısa kısa

Güncelleme:

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, bu yıl 1 milyon 261 bin metreküp su kaçağının önlendiğini bildirdi.

Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, bu yıl 1 milyon 261 bin metreküp su kaçağının önlendiğini bildirdi.

Belediyeden yapılan açıklamada görüşlerine yer verilen Başkan Büyükkılıç, Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi'nin (KASKİ) 2020 yılında 23 bin kişinin bir yıllık su ihtiyacı olan 1 milyon 261 bin metreküp su kaçağını önlediğini belirtti.

KASKİ'nin fiziki su kaçaklarını önlemek için aralıksız çalıştığını anlatan Büyükkılıç, şunları kaydetti:

"Kayseri genelinde şebekeden kaynaklı fiziki kayıp kaçağı dünya standartlarına indirmek için akustik yer mikrofonu cihazları ile tarama faaliyetleri gerçekleştiriyoruz. Ekiplerimiz çeşitli nedenlerle oluşan kaçakları tespit ederek yerini işaretliyor. Bulunan kaçaklar, ekiplerimiz tarafından çalışma yapılarak gideriliyor. Yapılan bu çalışmalar ile su kaybının önüne geçilerek sisteme kazandırıyoruz. 2020 yılında 23 bin kişinin 1 yıllık su ihtiyacı olan 5 milyon lira değerindeki 1 milyon 261 bin metreküp su kaçağını, yaptığımız titiz çalışmalar sonucunda önledik. Kayıp kaçaklarda, su tesisatındaki boruların zamanla yıpranması, bağlantı yerlerinin deforme olması, şebeke borularının ekonomik ömrünü yitirmesi gibi pek çok neden var. Su kaçaklarının önüne geçmek amacıyla kayıp kaçak ekiplerimiz şehrimizin tüm caddelerinde, sokaklarında 2021 yılında da arama tarama ve dinleme faaliyetlerine 7/24 devam edecektir."

"Turizm Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi"

Kayseri Üniversitesinde (KAYÜ), "Turizm Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi" kuruldu.

KAYÜ'den yapılan açıklamada, merkezin kurulmasıyla beraber üniversite bünyesinde faaliyet gösteren uygulama ve araştırma merkezi sayısının sekize çıktığı belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Rektör Prof. Dr. Kurtuluş Karamustafa, Turizm Çalışmaları Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde turizm potansiyeli ve sorunlarına yönelik çözüm önerileri sunulabilmesine ve turizm çeşitliliğinin artırılmasına yönelik akademik düzeyde çalışmalar yürütüleceğini anlattı.

Türkiye için turizmin önemli sektörler arasında yer aldığını ifade eden Karamustafa, şöyle devam etti:

"Her ne kadar sektör Kovid-19'dan önemli oranda etkilenmiş olsa da pandemi sonrası turizm sektörü eski canlılığına, elbette, birtakım uygulama ve format değişikliği ile kavuşacaktır. Turizm sektörünün gelişmesinde, ilerlemesinde ve çeşitlenmesinde birçok kesime görev düşmektedir. Bu görevlerden biri de akademik camia olarak üniversitelerin görev alanına girmektedir ki, işte bu kapsamda yeni kurduğumuz merkez ile sektöre akademik düzeyde katkı sağlama ile akademik düzeydeki bilgi ve deneyimlerin uygulamaya dönüştürülmesinde de ciddi gayret ve çalışmalar içerisinde olacağız."

Kaynak: AA / Güncel

Memduh Büyükkılıç Kayseri Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title