Haberler

Kardeş Ülkeye Eğitim Seferberliği

Güncelleme:

Yeryüzü Doktorları desteğiyle Azerbaycan'da radyoloji alanında seminer ve eğitimler düzenlendi.

Yeryüzü Doktorları desteğiyle Azerbaycan'da radyoloji alanında seminer ve eğitimler düzenlendi. Proje kapsamında Bakü ve Gence illerinde Azerbaycanlı üniversite hocaları ve doktorlarla birlikte toplantı ve seminerler gerçekleştirildi, Azerbaycan Tıp Üniversitesi öğrencilerine dersler verildi. Seminerleri, Kanada'dan gelen Yeryüzü Doktorları Gönüllüleri Radyoloji uzmanı Doç. Dr. Münire Gündoğan ve Doç. Dr. Errol Colak verdi.

Yeryüzü Doktorları ve TİKA Bakü Ofisi Koordinatörlüğünde; Azerbaycan Tıp Üniversitesi ortaklığı ve Azerbaycanlı Milletvekili Melahet Ibrahimgizi'nin desteği ile Azerbaycan'da radyoloji seminerleri düzenlendi. 2 Nisan – 10 Nisan tarihleri arasına Bakü ve Gence illerinde Azerbaycanlı üniversite hocaları ve doktorlarla birlikte Radyoloji alanında yuvarlak masa toplantıları ve eğitim seminerleri düzenlendi. Seminerler kapsamında Azerbaycan Tıp Üniversitesi öğrencilerine dersler verildi.

Yeryüzü Doktorları Gönüllüleri; Dalhouise Üniversitesi Öğretim Görevlisi, IWK Sağlık Merkezi Radyoloğu Doç. Dr. Münire Gündoğan ve Toronto Üniversitesi Medikal Görüntüleme Dairesi Öğretim Görevlisi, St. Michael's Hospital Radyoloğu Doç. Dr. Errol Çolak, Azerbaycan Tıp Üniversitesindeki doktor ve uzmanlara tecrübelerini aktardı.

ATÜ Rektörü Prof. Dr. Ehliman Emiraslanov, Türk doktorların tecrübesinin önemli olduğunu ifade ederek Yeryüzü Doktorları ve TİKA'nın başlattığı programa üniversite olarak her türlü desteği sağlayacaklarını söyledi. Azerbaycanlı Milletvekili Melahat Hasanova da Yeryüzü Doktarları gönüllüsü doktorların yıllardır Azerbaycan'a gelerek, dağ köylerinde, ulaşılması zor bölgelerde insanları tedavi ettiğini hatırlatarak, bu faaliyetin TİKA tarafından her zaman desteklendiğini ifade etti.

Salı günü Bakü'de resmi açılışı yapılan programın öğretim üyeleri ile yuvarlak masa toplantıları ve vaka incelemeleri bölümü de verimli geçti. Uzmanlara yönelik ilk eğitim Gence'de Başkonsolos ve TİKA Koordinatörünün katılımıyla başladı. Ardından katılımcılara sertifikaları teslim edildi. Eğitim ve ziyaretlerin yıl sonuna doğru birkaç kez daha tekrarlanması planlanıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Azerbaycan Gündoğan Kanada Bakü Güncel Haberler

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

MGK sonrası 7 maddelik bildiri: Irak ve Suriye'de terör örgütleri tüm unsurlarıyla bertaraf edilecek

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

Olcay Kılavuz Bahçeli'nin danışmanlık görevinden alındı

'7 çocuğum aç' deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

"7 çocuğum aç" deyip kendine zarar veren vatandaşın üzerine kayıtlı 6 araç çıktı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na 'Roma turu' tepkisi

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan İmamoğlu'na "Roma turu" tepkisi

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title