Haberler

Karacadağ Kalkınma Ajansı'nın Desteği İle Diyarbakır'ın Sanayi Envanteri Çıkarılacak

Güncelleme:

Dicle Üniversitesi ile Diyarbakır OSB Müdürlüğü, kentin sanayi envanterini çıkarmaya hazırlanıyor.

Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen 2 proje kapsamında Diyarbakır sanayisinin mevcut durumunu ortaya koyacak olan Diyarbakır Sanayi Envanteri Dicle Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi tarafından, Diyarbakır Organize Sanayi Bölgesi'ndeki firmaları kapsayacak OSB Sanayi Envanteri ise OSB Müdürlüğü'nce hazırlanacak.

Dicle Üniversitesi Bilim Teknoloji Uygulama ve Araştırma Merkezi Müdürü Prof Dr. Hamdi Temel, proje süresinin başlangıç tarihinden itibaren 3 ay olduğunu belirtti. Temel "Bugüne kadar üniversite bünyesinde böyle bir çalışma yapılmamıştı. Kentteki diğer kurumların yaptığı çalışmalar ise yeterli değildi. 41 kişilik bir ekip 3 ay boyunca bu envanter için çalışacak. Öncelikli olarak kayıtlı 519 firma ile anket çalışması yapacağız. Mevcut durumu tespit edip, gelecek konusunda adım atacağız. Çıkan sonuçlara göre bölgesel kalkınmaya yönelik oluşturulacak politikalar belirlenecek" dedi.

Diyarbakır OSB Müdürü Mehmet Özel ise Karacadağ Kalkınma Ajansı'ndan aldıkları destek ile gerçekleştirecekleri projenin önemli bir eksiği gidereceğini söyledi. Özel şunları belirtti:"Öncelikli hedefimiz, var olanın tespitini yapmak. OSB'de faaliyet gösteren firmalarımıza yönelik çok detaylı ve kapsamlı bir çalışma yapacağız. Pazar payları, hammadde alımları, nitelikli iş gücü ile ilgili yani tüm sıkıntı ve beklentiler konusunda geniş kapsamlı bir çalışma yapacağız. Buradan elde edeceğimiz sonuçlardan da yola çıkarak öncelik sırasına göre ek OSB'de arsa tahsislerini yapacağız."

Kaynak: Bültenler / Güncel

Organize Sanayi Bölgesi Dicle Üniversitesi Diyarbakır Karacadağ Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title