Haberler

Kamyonun Çarptığı Kadın Öldü, Vatandaşlar Yol Kapattı

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde yolun karşısına geçmeye çalışan 64 yaşındaki Cemile Saruhan, bir kamyonun çarpması sonucu olay yerinde hayatını kaybetti.

Mardin'in Kızıltepe İlçesi'nde yolun karşısına geçmeye çalışan 64 yaşındaki Cemile Saruhan, bir kamyonun çarpması sonucu olay yerinde hayatını kaybetti. Vatandaşlar, bölgede sık sık kazaların yaşandığını belirterek, oturma eylemiyle kazayı protesto etti

Kaza, Kızıltepe İpekyolu üzerinde bulunan İlçe Emniyet Müdürlüğü'nün karşısında saat 11.00 sıralarında meydana geldi. Sürücüsünü kimliği açıklanmayan 47 PC 084 plakalı kamyon yoldan karşıya geçmeye çalışan Cemile Saruhan'a çarptı. Saruhan, olay yerinde hayatını kaybederken, polis kamyon sürücüsünü gözaltına aldı.

Kaza haberini alan Saruhan'ın yakınları geldikleri olay yerinde sinir krizleri geçirdi. Bölgedeki vatandaşlar yolda sinyalizasyon bulunmadığı gerekçesiyle sık sık ölümlü kazaların yaşandığını belirterek, bir süre oturma eylemi yaparak yolu trafiğe kapattı.

Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Kızıltepe Belediye Başkanı Ferhan Türk, İlçe Emniyet Müdürü Abdullah Ergen, oturma eylemi yapan vatandaşları eylemlerini sonlandırmak için ikna etmeye çalıştı. Emniyet Müdürü Abdullah Ergen, yola sinyalizasyon ışığı ve üst geçit yapılması için yetkililerle yapılan yazışmaları vatandaşlara gösterdi. Kaymakam Ermiş'te sürekli bu konuyla ilgilendiği ve bundan sonra da yapılıncaya kadar ilgileneceğini belirterek, Kızıltepe'nin en acil sorunun ne olduğu sorulduğunda her zaman üst geçit olduğunu ifade ettim. Okul demedim, hastane demedim, üst geçit dedim. Defalarca inyalizasyon ışıkları ve üst geçit yapılması için yazı yazdık. Bundan sonrada üstünde duracağız dedi.

Vatandaşlar daha sonra oturma eylemini sonlandırdı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Erdoğan Turan Ermiş Kızıltepe İpekyolu Mardin Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title