Haberler

KAĞITHANE'DE ŞAŞIRTAN KALABALIK; BU GÖRÜNTÜLER KISITLAMA GÜNÜNDEN…

Güncelleme:

VATANDAŞLARIN MANZERETLERİ ŞAŞKINA ÇEVİRDİ;"BEN İKİ DEFA HASTALIĞI GEÇİRDİĞİM ZATEN. O YÜZDEN KORKMUYORUM""YASAKTAN MUAF DEĞİLİM AMA ÇIKTIM. İNSANLAR 17.

VATANDAŞLARIN MANZERETLERİ ŞAŞKINA ÇEVİRDİ;

"BEN İKİ DEFA HASTALIĞI GEÇİRDİĞİM ZATEN. O YÜZDEN KORKMUYORUM"

"YASAKTAN MUAF DEĞİLİM AMA ÇIKTIM. İNSANLAR 17.00'YE KADAR SERBEST ZATEN"

Elif YAVUZ-Buğra BENLİOĞLU/İSTANBUL, Dha - KORONAVİRÜS tedbirleri kapsamında hafta sonu uygulanan sokağa çıkma kısıtlamasında Kağıthane'deki görüntüler şaşkınlık yarattı.

Koronavirüs pandemisinde artan vakalar nedeniyle İçişleri Bakanlığı tarafından alınan kararla hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Cuma günü saat 21.00'de başlayan kısıtlama Pazartesi  05.00'e kadar devam ediyor. Kısıtlama günlerinde ise vatandaşların mağdur olmaması için saat 17.00'a kadar eve en yakın markete gitmek serbest. Ancak bazı vatandaşlar bu durumu fırsata çevirerek dakikalarca dışarıda kalıyor, park ve bahçelere gidiyor. Kağıthane Meydanı'ndaki kalabalık görüntüleri ise şaşkın yarattı. Sosyal mesafe ve maske kuralına uymadığı görüldü. Dışarı çıkan vatandaşların kimi market için, kimi çocuğunu parka götürdüğünü kimi de hava almaya çıktığını belirtti. Yasak kapsamında uygulanan cezai işlemlerden endişelenmeyen vatandaşların açıklamaları şaşırttı.

"SANKİ BURASI ERZİNCAN'DA BİR KÖY"

Parktaki bir vatandaş, "Sanki burası Erzincan'da bir köy. Hiç denetim yapılmıyor. En başından beri bir denetim yok. İnsanlar artık gevşedi. Bir gevşeme var" dedi. Hava almak için çıktığını söyleyen Ferdi Akkuş ise, "Evde daraldık. Evimiz yakın. Herkes dışarıda zaten" diye konuştu.

VATANDAŞLAR CEZA YAZILMASINDAN ENDİŞELENMİYOR

Okul arkadaşlarıyla bir araya gelen 5 kişilik grup da sosyal mesafesiz ve maskesiz halde parkta toplandı. Kurs için dışarı çıktıklarını ifade eden öğrencilerden biri yasaktan haberdar olmadığını söyleyerek, "Ben iki defa hastalığı geçirdiğim zaten. O yüzden korkmuyorum. Bize bir şey olmaz" diye konuştu.

Ceza yazılması konusunda endişesi olmadığını dile getiren bir vatandaş ise, "Oturuyoruz, muhabbet ediyoruz arkadaşlarla. Çay, sigara içtiğimiz için de maske takmadık. Mahallemizde oturuyoruz. Yasak olduğunu biliyoruz ama ne bir bekçi ne de polis var. Evim yakın zaten ceza yazılmasından endişeleneceğim bir şey yok" diye konuştu. Bisikletiyle parkta gezen bir genç ise, "Yasaktan muaf değilim ama çıktım. İnsanlar 17.00'ye kadar serbest zaten. Alışverişi bahane edip dışarı çıkıyor, ben de bahane ederek dışarı çıktım" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

İçişleri Bakanlığı Koronavirüs Kağıthane DHA Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 2023 yılı doğum istatistiklerine dikkat çekti: Türkiye için endişe verici

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

Reisi'nin helikopteri nasıl bulundu? Selçuk Bayraktar, o geceye ilişkin bir detayı ilk kez paylaştı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın 'Şarap festivali' eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

İmamoğlu'ndan Erdoğan'ın "Şarap festivali" eleştirisine yanıt: Kendisine bilgi veren muhtemelen akşamdan kalmaydı

Bakmadan Geçme

Yeni seferberlik kanunu tam metni OKU İNDİR - PDF 2024! Seferberlik mi çıktı, seferberlik nedir? Sefer görev emri nedir? Sefer görev emri e-devlet üzerinden nasıl sorgulanır? Seferberlik Kararnamesi 22 Mayıs Salı 2024! Yeni seferberlik kararları neler? 22 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 22 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 22 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 22 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 22 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 22 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! HSK atama kararnamesi 22 Mayıs Çarşamba yayınlandı! Hakim ve Savcılar atama kararları PDF indir, OKU! 22 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 22 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 22 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

En beğenilen siyasetçiler anketinde Mansur Yavaş ilk, Erdoğan 3. sırada

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title