Haberler

Kadınlar Günü'nde Kendinize Bir İyilik Yapın

Güncelleme:

Rahim ağzı kanserini, sizi sevdiklerinizden ayırmadan önleyebilirsiniz.

HPV'ye (insan papilloma virüsü) bağlı olarak ortaya çıkan rahim ağzı kanseri (Servikal kanser) tüm kadınlar için büyük bir tehdit oluşturmaktadır. Dünyada her 2 dakikada 1 kadın rahim ağzı kanseri sebebiyle hayatını kaybediyor. Oysa HPV aşısı ve pap smear testi ile etkili ve güvenli bir şekilde korunarak, sizi sevdiklerinizden ayırmadan rahim ağzı kanserini önleyebilirsiniz. Gelin kadınlar gününde kendinize bir iyilik yapın, rahim ağzı kanserine karşı korunmak üzere bir adım atın.

Günlük koşturma içerisinde ertelenen doktor kontrolleri nedeniyle saptanması zorlaşan ya da "bana bulaşmaz" düşüncesiyle önemsenmeyen HPV virüsü, kadınların özellikle son yıllarda en büyük korkusu haline geldi. Bu korkuyla mücadele etmek için başa gelmesini beklemeye gerek yok. HPV'ye bağlı kanserlerin %90'ınını oluşturan rahim ağzı kanserini önlemek kadınların elinde.

Başlangıç evrelerinde genellikle bulgu ve belirtisi bulunmayan, daha çok yayıldıktan sonra kendisini hissettirmeye başlayan rahim ağzı kanserine karşı korunmak, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde kadınların kendilerine verebilecekleri en güzel hediye.

Koldan kas içine uygulanan ve 6 ay içinde toplam 3 doz olmak üzere yaptıracağınız HPV aşısı ve pap smear testi ile rahim ağzı kanserine karşı korunabilirsiniz. Rahim ağzı kanserini, sizi sevdiklerinizden ayırmadan önleyebilirsiniz.

Dünyanın lider araştırmacı ilaç ve aşı firmalarından biri olan GlaxoSmithKline (GSK) Türkiye Medikal Direktörü Dr. Yıldıray Tanrıver, GSK'nın hastaların daha aktif bir hayat sürmeleri, kendilerini daha iyi hissetmeleri ve daha uzun yaşamaları için yardım etme misyonunun, GSK çalışanları ve aileleriyle başladığını vurgulayarak şunları söyledi: "HPV virüsüne bağlı olarak ortaya çıkan ve son yıllarda kadınların hayatlarını ciddi şekilde tehdit etmeye başlayan rahim ağzı kanseri, bugün Türkiye'deki kanser vakaları içinde oldukça sık görülen bir tür olarak karşımıza çıkmaya başladı.

GSK olarak, kadınlarda bu hastalıkla ilgili farkındalık yaratmak ve gerekli önlemleri almalarını sağlamak üzere çalışıyoruz. Ayrıca, 200'den fazla kadın çalışanı olan bir ilaç ve aşı şirketi olarak rahim ağzı kanseri konusunda kendi kadın çalışanlarımızı da konu ile ilgili duyarlı olmaya davet ediyoruz. Bütün GSK çalışanlarına ve onların bakmakla yükümlü oldukları kişilere sıfır maliyetle önleyici sağlık hizmetlerine erişim imkanı sağlayan "Çok Yaşa" sağlık programımız ile birçok sağlık taraması ve aşı uygulamasının yanı sıra, kanser taraması ve HPV aşısı uygulaması da yapıyoruz. Böylece rahim ağzı kanseri konusundaki mücadeleye önce kendi ailemizden başlıyoruz."

RAHİM AĞZI KANSERİNE KARŞI KORUNMAK İÇİN...

Doktorunuzun yapacağı Pap smear testi ile rahim ağzında kansere dönüşebilecek hastalığı bulunan ya da rahim ağzı kanseri açısından yüksek risk taşıyanlar belirlenebilir
Pap smear testi ve rahim ağzı kanser aşısı kanseri önleyebilir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türkiye Sağlık Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title