Haberler

Kadıköy'deki Cinayetin Şüphelisi Adliyeye Sevkedildi

Cinayeti itiraf ettiği ifadesinde Batuhan Ö."12 Mayıs'ta maçın ardından kavga ettiğimiz grup ile UEFA'yı protesto yürüyüşü sırasında karşılaştık."

Cinayeti itiraf ettiği ifadesinde Batuhan Ö. "12 Mayıs'ta maçın ardından kavga ettiğimiz grup ile UEFA'yı protesto yürüyüşü sırasında karşılaştık. Bu grup ile aramazda kavga çıktı. Kavga sırasında kendimi korumak için arkadaşımın verdiği bıçakla saldırdım" dediği öğrenildi.

Haber-Kamera: Mehmet AKTARAN İSTANBUL DHA

Kadıköy'de, Fenerbahçeli taraftar gruplarının protesto gösterisinin ardından uğradıkları bıçaklı saldırı sonucu, Genç Fenerbahçeliler üyesi Kadir Ökçesiz öldürülürken Cenk Eroğlu ise yaralandı.

Olayın ardından harekete geçen Cinayet Büro Amirliği ekipleri, şüpheli olarak belirledikleri Batuhan Ö.'yü Şişli'de bir arkadaşının evinde yakalayarak gözaltına aldı. Asayiş Şube Müdürlüğü'ne getirilerek sorgulaması yapılan Batuhan Ö.'nün daha önceden 4 uyuşturucu ve 1 yaralama olmak üzere 5 ayrı suçtan sabıkalı olduğu belirlendi.

Cinayeti itiraf ettiği ifadesinde Batuhan Ö'nün, " Kadıköy'deki Yoğurtçu parkından Gezi Parkı ile forumlara katılıyordum. Olay günü de Gazi Mahallesindeki evimden çıkarak Kadıköy'e gittim. Saat 18.00 sıralarında Fenerbahçe taraftarı arkadaşlarla Bağdat Caddesi'nde buluştuk. Fenerbahçe taraftarı olduğum halde herhangi bir taraftar grubuna üye değilim. Ellerimizde bayrak ve flamalarla UEFA'yı protesto gösterilerine katıldık. Yaklaşık 300 kişilik grubun içerisinde ön saflardaydım. Bağdat Caddesi'nde ilerlerken, 12 Mayıs Fenerbahçe-Galatasaray maçının ardından kavga ettiğimiz gruptan bazı kişileri gördüm. O tarihte, maçın ardından durakların camları taraftarlar tarafından kırılmıştı. O sırada durakta olan A.N.T. adındaki Genç Fenerbahçeliler taraftar grubu üyesi kişinin kız arkadaşı cam kırıklarından zarar görmüştü. Bu yüzden O grup ile benim de içinde bulunduğum grup arasında kavga çıkmıştı. O kavga sırasında hafif yaralanmıştım. Bu olaydan dolayı A.N.T.'ye kızgındım. Yürüyüşte karşılaştığım arkadaşlarına A.N.T.'yi sordum. Onlar da gidip kendisini sorduğumu A.N.T.'ye söylemişler. Bir süre sonra, A.N.T yanında 10 kişi ile bizim bulunduğumuz yere geldi. A.N.T. 'Beni niye sormuşsun hayırdır' diyerek ara sokağa çağırdı. Biz de 10 kişi yürüyüşten ayrılıp onlarla ara sokağa gittik. Önce tartıştık. Tartışmanın kavgaya dönüşmesi sonucu, arkadaşımın daha önce verdiği bıçakla kendimi korumak için saldırdım" dediği öğrenildi.

Emniyetteki işlemleri tamamlanan Batuhan Ö., İstanbul Anadolu Adalet Sarayı'na sevk edildi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Fenerbahçe İstanbul Kadıköy Bağdat Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title