Haberler

Kabotaj Bayramı kutlamaları Marmaris'te başladı

Güncelleme:

1 Temmuz 1926 yılında yürürlüğe giren 'Kabotaj Kanunu'nun 97. yıldönümü Muğla'nın Marmaris ilçesinde kutlanmaya başlandı. 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 97. Yıldönümü çelenk sunma töreni ve denizde şehitlere saygı çiçekleri denize bırakıldı.

Kabotaj Bayramı kutlamaları Marmaris'te başladı

MUĞLA - 1 Temmuz 1926 yılında yürürlüğe giren "Kabotaj Kanunu"nun 97. yıldönümü Muğla'nın Marmaris ilçesinde kutlanmaya başlandı. 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı'nın 97. Yıldönümü çelenk sunma töreni ve denizde şehitlere saygı çiçekleri denize bırakıldı.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı kutlamaları, ilk olarak Atatürk Meydanı'nda törenle başladı. Marmaris Belediye Başkanı Mehmet Oktay, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Vasfi Öztüzün, Marmaris Liman Başkanı Murat Yaşar, Liman Emniyet Müdürü Samed Seyhan, Deniz Ticaret Odası Marmaris Şubesi Başkanı Halil Bağlı, Belediye Başkan yardımcıları, Türkiye Yat Kaptanları Derneği, bulunduğu protokol üyeleri ile askeri erkan katıldı.

Marmaris Bölge Liman Başkanı Murat Yaşar'ın Atatürk büstüne çelenk sunmasının ardından Aksaz Askeri Bandosu'nun eşliğinde bir dakikalık saygı duruşu ve İstiklal Marşı okundu.

Murat Yaşar, günün anlam ve önemine ilişkin konuşmasında, kabotaj hakkının, Türkiye'nin denizlerdeki bağımsızlığı, özgürlüğü ve milli egemenliğinin temel teminatlarından biri olduğunu vurguladı.

Atatürk Meydanı'ndaki çelenk sunma töreninin ardından Kaymakam Ertuğ Şevket Aksoy ve Aksaz Deniz Üs Komutanı Tuğamiral İbrahim Kurtuluş Sevinç'in de katıldığı protokol üyeleri, Sahil Güvenlik botu TCSG-904'le körfez içinde açılarak, deniz şehitleri anısına iki adet çelenk bıraktı.

Bu arada su sporları merkezi çalışanları ile Marmaris Limanı'na ait deniz araçlarının gösterileri, hem karada hem de yatlarında tatilin keyfini çıkaranların büyük ilgi ve beğenisini topladı.

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı sebebi ile TCG Tufan Marmaris gümrüklü limanda, Sahil Güvenlik botu TCSG-904 belediye yat limanında saat 17.00 a kadar vatandaşların ziyaretine açık olacak.

İlçedeki kutlamalar, saat 18.00'de başlayacak etkinliklerle devam edecek. Atatürk Meydanı'nın merkez üssü olacağı etkinlikler dahilinde piyade tekne, halat çekme ve yağlı direkten bayrak alma yarışmaları gerçekleşecek.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kabotaj Bayramı Denizcilik Marmaris Muğla Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Sülfür gazı nedir, zararlı mı, ölümcül mü? Menkul kıymet tesisi nedir, ne anlama gelir? 4. eleme adayı kim oldu? Survivor haftanın eleme adayları ki potada kimler var 9 Mayıs Perşembe? 9 Mayıs2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 9 MayısResmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 9 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 9 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 9 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 9 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 9 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 9 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 9 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 9 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 9 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Beşiktaş Trabzonspor maçı ne zaman ZTK 2024?
title